Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Jenny Strömstedt lämnar plötsligt sin plats i direktsändning – orden om att svimma

12 sep, 2024, 15:00
Jenny Strömstedt
Jenny Strömstedt är inte vid sin plats i Nyhetsmorgon – och sedan börjar det pratas om att svimma.
Annons
Niklas Strömstedts okända bråk med JennyBrand logo
Niklas Strömstedts okända bråk med Jenny

Jenny Strömstedt, 52, är en riktig Nyhetsmorgon-veteran. I 19 år har hon varit programledare för det populära programmet och nu för tiden rattar hon lördagarna själv.

Så programledaren har sett det mesta. Ändå finns det situationer där hon fortfarande blir synligt medtagen, vilket vi fick se i förra veckans program.

Då var triss på agendan, där Boel från Stockholm skulle skrapa i hopp om att kamma hem storvinst, och Jenny kan inte dölja sina känslor.

"Höll du på att svimma?"

Trisskrapet är ett populärt segment i Nyhetsmorgon – inslaget har ju möjlighet att förändra personers liv!

Så att nerverna också är höga i studion när lott tas fram är inte konstigt. Och så är även fallet när Boel ska skrapa.

Annons

Och hon är inte den enda som är nervig. Det är även programledaren Jenny!

Redan när programledaren lämnar sin plats i ena änden studion för att sätta sig mittemot Boel är det känslor i luften, snart är det ju dags!

Och Jenny visar att hon förstår vidden av det som ska hända. När Boel gör sig redo frågar hon hur det kändes när Boel skrapade lotten som tagit henne till studion:

– Höll du på att svimma när du höll på att skrapa?

Varpå Boel svarar:

Ja, nästan!

Sedan sitter Jenny som på nålar när Boel först skrapar fram antal år som beloppet ska utbetalas - vilket blir 15 - och sedan själva summan – som blir 15 000 kronor.

Något som får Boel, och Jenny, att hurra. Och det är inte ett dåligt totalbelopp trisskraparen kammat hem – 2,7 miljoner!

Jenny Strömstedt pratar med trisskraparen Boel i Nyhetsmorgon
Det blev ingen dålig vinst för Boel! Foto: Skärmdump TV4

Stora missen i direktsändning

Nyhetsmorgon är ju direktsänt vilket också lämnar utrymme för oförutsägbara situationer, även när det kommer till trisset.

Så var fallet när Marianne från Kungsängen var i studion för två år sedan och först fick det felaktiga beskedet från programledarna Steffo Törnquist, 68, och Maria Forsblom, 38, att hon vunnit en miljon.

Det blev till och med fanfarer i studion innan Nyhetsmorgon-tittare informerade om att Marianne i själva verket "bara" vunnit en halv miljon kronor.

Så Steffo och Maria fick sätta sig och pudla, men trisskraparen gick ju i alla fall från studion 500 000 kronor rikare!

Foto: Skärmdump TV4

Annons