Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Jenny Strömstedt utskälld efter intervjun i TV4 – frågorna som blev för mycket

24 sep, 2024, 09:00
Jenny Strömstedt
TV4
Jenny Strömstedts intervju har skapat stor skandal.
Annons

Jenny Strömstedt har under sina decennier i tv gjort ett nästan oräkneligt antal intervjuer. Hon är tveklöst en av TV4:s bästa, mest respekterade utfrågare.

Niklas Strömstedts okända bråk med JennyBrand logo
Niklas Strömstedts okända bråk med Jenny

Men den här intervjun har lett till något av en kritikstorm.

Jenny Strömstedts intervju har lett till en skandal

Det var nämligen Jenny som fick första chansen att fråga ut Paolo Roberto efter händelsen som kom att göra honom till nationell paria.

Elin Härkönen och Paolo Roberto
Elin blev gruvligt sviken av Paolo. TT

Det var i maj 2020 som Paolo greps av polis under en razzia och sedan självmant erkände att han hade köpt sex. Vid det här tillfället var Paolo tillsammans med tv-profilen Elin Härkönen.

Annons

Hon har nu ifrågasatt att intervjun överhuvudtaget ägde rum.

– Nej, det var kanske inte det bästa beslutet, säger Elin i podcasten Nemo Möter.

– Jag tror inte ens att jag har kollat på den. Jag tror inte att jag klarade det. Som jag säger, det här var verkligen dimma.

Jenny Strömstedts försvar: "Bedömde det som okej"

Det startades namninsamlingar för att få intervjun bortplockade från TV4 Play. Men Jenny vägrade ge vika för kritiken. När hon gästade podcasten Framgångspodden försvarade hon sitt inslag och menade att det kunde motiveras rent journalistiskt.

– Det är ju ingen present heller att berätta i nationell tv att du har köpt sex. Konsekvenserna blev oerhörda, dels på grund av det brott han hade begått men också för att han gick med själv på den här publiceringen. Ur hans perspektiv så kanske han inte skulle ha ställt upp till att börja med. Så blev det som det blev, säger Jenny.

– Och han är ju en person som vet hur media fungerar och en vuxen person så då bedömde vi det som att okej, om han tackar ja till den här intervjun så kör vi.

Annons