Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kattis Ahlströms sorg efter uppbrottet: "Saknar honom väldigt mycket"

25 sep, 2024, 16:30
Kattis Ahlström
TT
Kattis Ahlström sörjer ett smärtsamt uppbrott.
Annons

Kattis Ahlström är en mångsidig kvinna. Hon har programlett oräkneligt antal tv-program, varit chefredaktör för ICA-kuriren och hunnit med en sejour som generalsekreterare för Bris.

Nu senast har hon underhållit massorna med Arvinge okänd. Ett SVT-format där Kattis reser jorden runt och delar ut arv till intet anande arvingar.

Då slutar Babben Larsson med ”Bäst i test” – har bestämt sigBrand logo
Då slutar Babben Larsson med ”Bäst i test” – har bestämt sig

Kattias Ahlström om uppbrottet: "Saknar honom mycket"

Tidigare har Niklas Källner agerat sidekick till Kattis, under de fyra föregående säsongerna. Men inför säsong fem har det skett ett uppbrott. Niklas har lämnat programmet och ersatts av ingen mindre än Mark Levengood.

Annons

”Nu när programmet kommer tillbaka efter några års paus har vi valt att förnya flera saker, bland annat programledarduon, för att uppdatera både form och tonalitet”, skrev SVT:s presstjänst om beslutet till den förträffliga sajten Nöjeslivet.

Niklas Källner och Kattis Ahlström
Vilket radarpar! Men det blir bra med Mark också. Stina Stjernkvist SST

Det här är inget Kattis tar lätt på, att förlora en kär kollega. Men hon kan heller inte förneka att Mark tillför något helt nytt till programmet.

– Jag saknar Niklas väldigt mycket förstås vi har väldigt roligt ihop när vi jobbar och tycker samtidigt att Mark varit väldigt skicklig på att snabbt sätta sin egen prägel på sina historier och vi har också en fin kemi som jag hoppas kunna bygga vidare på framöver, säger Kattis till Nyheter24.

Annons

– Men jag vill inte jämföra dem för de är så skickliga på sina alldeles egna personliga men också olika vis och det är en fröjd att jobba med dem båda.

Mark Levengood: "Jag ville ha något nytt i mitt liv"

Och Mark verkar stortrivas med det nya uppdraget.

– Jag tänkte att jag ville ha något nytt i mitt liv, och 40 minuter senare ringde de och frågade. Jag ville arbeta med Kattis, och tycker att programmet är väldigt bra, så jag blev jätteglad över att få frågan, säger Mark till Aftonbladet.

Annons