Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kikki Danielsson i bråk med Laila Bagge: "Hon ska vara tyst"

26 aug, 2024, 09:00
Kikki Danielsson och Laila Bagge
TT
Kikki Danielsson har väckt liv i en gammal konflikt med Laila Bagge.
Annons

Kikki Danielsson sitter på en otrolig låtskatt, med hits som Dag efter dag och Bra vibrationer. Men om sanningen ska fram så har hon de senaste decennierna varit minst lika förknippad med löpsedlar och publika skandaler.

Och både musiken och skandalen avhandlas i podcasten Bra vibrationer, som Kikki startat med den evige parhästen Sören "Sulo" Karlsson.

Känslosamma tårkaoset i ”Så mycket bättre” – tvingas lämnaBrand logo
Känslosamma tårkaoset i ”Så mycket bättre” – tvingas lämna

Kikki Danielsson i bråk med Laila Bagge

Där passar Kikki på att skaka nytt liv i en gammal konflikt med en annan folkkär kändis, Laila Bagge. I podcasten drar Kikki upp en händelse 2010, när Kikki släppte boken Kikki Danielsson: Ett schlagerliv. Boken innebar att hon dök upp regelbundet på kvällstidningarnas löpsedlar.

Annons
Kikki Danielsson och Laila Bagge
TT

Löpsedel blev det också när Kikki petades från första säsongen av Så mycket bättre. TV4:s beslut möttes av en stark reaktion från veteranen, som kände sig orättvist behandlad.

Men Kikki fick inget stöd från Laila Bagge – tvärtom. Profilen, som då ingick i Idol-juryn, skrev ett inlägg på sin blogg om saken.

– Det känns otacksamt och faktiskt bortskämt av en artist som är så etablerad att reagera på detta sätt. Hon har haft en fantastisk karriär i Sverige och har det med sig i bagaget. Tänk då på alla som år efter år försöker att bli artister och slå igenom, som får nej efter nej, år efter år, skriver Laila.

Annons

Kikki Danielsson: "Jag fick min hämnd"

Men Kikki tyckte att hon fick sista skrattet.

– Jag fick min hämnd. Karma kommer ju ganska snabbt, som ni vet. Dagen efter stod det på löpsedeln: "Laila Bagge i tårar", säger Kikki.

Sören "Sulo" Karlsson flikade in och kom med både en uppmaning och en pik.

– Om Laila Bagge tittar på det här så får du gärna höra av dig och berätta mer, säger han.

– Hon har gråtit mycket. Hon ska nog vara tyst om det där.

Annons