Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kulturministern vill ta tillbaka kunglig medalj

23 nov, 2017, 14:00
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Undersöker om det är möjligt.
Annons

Som en följd av hela #MeToo-debatten har Dagens Nyheter publicerat uppgifter om en känd kulturprofil som enligt deras granskning ska ha trakasserat flera kvinnliga kollegor.

För två år sedan tilldelades mannen i fråga en kunglig medalj av Alice Bah Kuhnke. En medalj som kulturministern nu vill ta tillbaka.

Läs också:

Victorias och Silvias entré under viktiga kvällen

“Kan en medalj dras tillbaka undrade Malou? Jag sa som det var, att det hela är fruktansvärt och att det första jag satte i gång under gårdagen, efter att ha läst om mannen, var att undersöka om den kan tas tillbaka.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det skulle symboliskt svida i den förbannade ytligheten. Samtidigt, såren hos alla hans offer är djupa och för evigt. Äcklet vet inga gränser”, skriver Alice Bah Kuhnke på sitt Instagramkonto.

Kulturprofilen har nära band till Svenska Akademien. Några av övergreppen, som han anklagas för, ska ha skett i lägenheter i Stockholm och Paris som tillhör akademien. 

– Vi behöver göra mycket mer, alla makthavare utifrån sina olika positioner behöver både rannsaka sig själva och sätta ord i handling, säger Alice Kuhnke till TT.

Foto: IBL

Annons