Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Lasse Kronérs chock – får enormt arv efter Ingvar Oldsbergs död: "Kan inte stämma"

12 aug, 2024, 08:47
Lasse Kronér och Ingvar Oldsberg
TT
Lasse Kronér har fått ett otroligt arv efter avlidne vännen Ingvar Oldsberg.
Annons

Ingvar Oldsberg gick bort i februari 2022. Det var en svår förlust för TV-Sverige, som förlorade en av sina allra största profiler.

För Lasse Kronér, en annan göteborgare känd från rutan, var det också en personlig smäll. I en intervju med Hemmets Journal berättar Lasse om hur en udda vänskap växte fram mellan honom och Ingvar.

– Vi lärde känna varandra på 80-talet när jag var gatumusikant och sedan följde han min karriär genom åren. Han kunde ringa efter att ha sett tv-program med mig och berätta vad han tyckte var bra och vad som var dåligt. Det var inte alltid det var så roligt att höra vad han hade att säga, säger Lasse till tidningen.

Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgenBrand logo
Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen

Ingvar Oldsberg lämnade arv till Lasse Kronér

Lasse Kronér och Ingvar Oldsberg
Vilken chock för Lasse! TT

Ingvar hade sparat en överraskning för Lasse till efter sitt frånfälle. Lasse blev uppringd av ett advokatkontor som berättade att Ingvar lämnat ett arv till honom, i sitt testamente. Ett enormt och inte så lite udda arv.

Annons

Ingvar ville nämligen skicka honom på en resa.

– Först sa jag: ”Nej nej, det kan inte stämma.” Sedan fick jag veta att arvet består i att jag ska leta upp platser som kan ligga var som helst i världen. Till varje resmål får jag fyra ledtrådar. Första ledtråden löd: ”Den som bär lin mellan grader och prästerskap, säger Lasse.

Lasse Kronér: "Glad att han tänkte på mig"

Ni minns säkert att Ingvar var mångårig programledare för På spåret i SVT, tillsammans med parhästen Björn Hellberg. Detta med resande och gåtor låg alltså nära hans hjärta.

– Det är typiskt Ingvar och jag är glad att han tänkte på mig. Det ska bli himla roligt att få leta upp de olika platserna. På varje resmål får jag sedan nya ledtrådar till nästa, säger Lasse.

Annons