Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Lotta Engberg anmäld efter gränslösa beteendet i tv: "Vidrigt"

09 okt, 2024, 16:30
Lotta Engberg
TT
Lotta Engberg har blivit anmäld efter sitt gränslösa beteende i Bäst i test.
Annons

Lotta Engberg har gjort stor succé i Bäst i test. Många var förvånade när hon presenterades som ny panelmedlem, jämte Eric Stern, Nour El Refai, Torbjörn Averås Skorup och Marie Agerhäll.

Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

Men Lotta har lockat till många skratt – och verkar ha utvecklat en speciell dynamik med programledaren David Sundin. Det märktes inte minst i inslaget då David gavs möjligheten att ge deltagarna små elchocker.

Annons

Lotta Engberg anmäld efter Bäst i test

I senaste avsnittet inträffade dock något som inte bara vållade skratt. Lotta och de andra deltagarna fick ett uppdrag med en väldigt tydlig kravbild. De skulle göra något de aldrig gjort och heller aldrig kommer göra igen.

Lotta tog uppmaningen på allvar och började plötsligt kyssa David med stor inlevelse. Ett galet upptåg – som inte föll i god jord hos alla.

När TV4 la ut klippet på Facebook fick Lotta många ilskna kommentarer.

Annons

– Vidrigt... varje avsnitt håller hon på med något nytt gränslöst mot David... Tänk vilka sjuka scener det hade blivit om Lotta var en man som gjorde detta mot en kvinna... Hennes beteende känns otroligt obehagligt, skriver en användare.

– Hade en man gjort så 2024 i Tv mot en kvinnlig programledare under samma förutsättningar, så hade han blivit bespottad överallt, skriven om i krönikor och hans karriär hade varit slut, oavsett vad han sysslade med, skriver en annan.

– Obehagligt att se tycker jag. Älskar programmet, men tänker på hur detta skulle se ut under Me Too. Inte okej! Och inte okej att ingen av de övriga i panelen kommenterar det utan bara skrattar, skriver en tredje.

Lotta Engbergs fall granskas just nu

Ärendet behandlas hos Granskningsnämnden. Skärmdump

En kritisk tittare har gått steget längre. Svensk Dam kan avslöja att Lottas tilltag har blivit anmält till Granskningsnämnden.

Fallet är just nu under utredning. Om Granskningsnämnden väljer att fälla inslaget, så kommer TV4 hållas ansvariga, inte Lotta själv.

Annons