Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Lotta Engberg träder fram med uppbrottet – sker mot hennes vilja: "Kommer sakna"

04 okt, 2024, 15:00
Lotta Engberg
Lotta Engberg bryter motvilligt upp. Nu berättar hon om beslutet.
Annons
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta EngbergBrand logo
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta Engberg

Lotta Engberg, 61, är en riktig arbetsmyra och hon räds inte heller för förändring.

Det blev tydligt i fjol när Lotta meddelade att hon lämnar Lotta på Liseberg efter 20 år.

Anledningen var att Lotta ville ha mer tid för nära och kära – och som hon njutit. Men nu är det tyvärr dags att bryta upp.

Lotta Engberg om starka känslorna

I somras hade Lotta sin första helt lediga sommar på 48 år, och hon har gjort det mesta av tiden:

– Det handlar om att få tid till dem man älskar och värnar om, men också att göra de saker man tycker så mycket om att göra, som att lägga krabbtinor, rensa nät eller åka in till Skärhamn och handla, sa Lotta till Hemtrevligt i juli.

Och stora delarna av sommaren har tillbringats på en och samma plats – kärleken Mikael "Soldoktorn" Sandströms, 66, landställe på Flatholmen i Boshuslän.

Annons

Sommarhuset ligger ungefär en timme från parets villa i Mölnlycke utanför Göteborg och är numera även en oas för Lotta.

Ja, hon pratar ofta med värme om den sköna vardagen hon och Mikael har på den lilla ön. Som hon till exempel sa i samma Hemtrevligt-intervju:

– Man äter när man blir hungrig och tvättar sig när man är smutsig. Gattet in är så trångt att man knappt får plats att ta sig fram. Man har packat båten full med mat och saker man behöver för några dagar framåt och det är som ett slags campingsemester fast till en väldigt speciell plats. Någonstans där och då, när man sakta åker in i viken, släpper man all stress och semesterkänslan infinner sig.

En underbar lunk helt enkelt. Därför är det såklart tråkigt nu när Lotta, lite motvilligt, måste bryta upp från semesterparadiset.

Lotta Engbergs tråkiga besked med Mikael

Det berättar Lotta själv på Instagram. Förklaringen är helt enkelt att sommaren är över – vilket innebär hej då för nu:

"Sista natten med gänget i sommarstugan. Som vi kommer sakna det alla tre. Men det kommer en sommar till..❣️❣️", går att läsa i inlägget.

På bild får vi se Flatholmen med egna ögon tillsammans med Lotta och Mikaels älskade hund. Visst förstår man att Lotta kommer sakna ön!

Foto: TT

Annons