Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Lotta Engberg i tårar – gjort det officiellt med Doktor Mikael: "Du och jag"

24 okt, 2024, 04:30
Lotta Engberg kan inte tro sina ögon efter Mikael Sandströms kärleksgest!
Annons

I år firar Lotta Engberg och Mikael Sandström fyra år som kärlekspar, och turtur-duvorna är forfarande upp över öronen förälskade i varandra.

Och nu har de tagit relationen ett steg längre. Lotta blir full i tårar när hon får ta del av Mikaels enorma kärleksgest.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta EngbergBrand logo
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta Engberg

Lotta Engberg och Mikael Sandström i Stugdrömmar

Lotta och Mikael är redan sambos, och bor ihop i en villa i Mölnlycke strax utanför Göteborg. Ett tydligt kvitto på deras kärlek – men Mikael har tagit det hela ett steg längre.

Han har en stuga på Flatholmen i Bohuslän, dit han tagit med Lotta otaliga gånger.

– Här är det frid, på den här platsen. När jag var barn så sprang jag runt här och lekte kull med de andra barnen på ön. Och plötsligt så var det ett hus till salu, och då köpte mina föräldrar det. De påbörjade ett bygge, och jag har fortsatt det, berättar Doktor Mikael i ett nytt avsnitt av Stugdrömmar.

Annons

I takt med att familjen växer, verkar också stugan krympa. Därför kommer Stugdrömmar-teamet till undsättning, för att bygga ut den sjöstuga som Mikael och Lotta bor i när de är där.

– Däremot så har situationen förändrats, och Lotta har inkommit i mitt liv i alla fall – så nu är det här vårt. Och nu har vi blivit utkörda känns det som av barn och barnbarn, till ett förråd som ligger där. Och det är det som vi vill ha hjälp med.– Jag har byggt det mesta själv, så det ser ju ut därefter, säger Mikael och fortsätter:

Mikael Sandströms sjöstuga i Bohuslän
Här bor Lotta och Mikael när de är i Bohuslän. Foto: Max

– Det betyder oerhört mycket för mig, när man varit med och hållit i varenda plankbit och spik i huset sedan 50 år tillbaka. Med tanke på att jag jobbat så mycket och byggt så mycket, så skulle jag vilja ha en tid tillsammans med dig här på Flatholmen där det inte är jobb. Utan att plats att kunna leva i, här och nu.

Annons

Lotta och Mikael lämnar Flatholmen, och låter teamet göra sin magi i fred. När de återvänder är de minst sagt förväntansfulla:

– Jag är så nyfiken, kan vi inte få titta nu, snälla!, utbrister Lotta.

– Lugn nu, har du väntat såhär länge kan du vänta lite till, svarar Mikael då.

Lotta har till och med brustit i tårar innan hon sett sjöstugan, berättar hon för teamet.

– Alltihop började med att jag började gråta när vi åkte härifrån, för jag blev så fruktansvärd rörd och tacksam.

Lotta Engberg i tårar efter Mikael Sandströms kärleksgest

För visst är stugan så gott som förvandlad. De har fått en helt ny veranda med kamin, en förbränningstoa, en utomhusdusch och helt ny inredning invändigt.

– Satan vad snyggt. För mitt liv hade jag inte kunnat fantisera detta. Jag har haft tankar att bygga om, men sånt här klarar inte min hjärna av att skapa, säger Mikael om familjestugan.

Lotta Engberg och Mikael Sandström i Stugdrömmar
Lotta kan inte tro sina ögon. Foto: Max

Det här blir ju också ett sätt att göra kärleken ännu mer officiell, så huset blir både Lottas och Mikaels:

Annons

– Det blir ju en liten del av världen som är speciell, som är vår, här. Jag blir lite rörd. Det blir lite du och jag också, säger Mikael.

– Det var ju hela vår ansats, att det här skulle bli ert nu Det här har ju varit ditt Mikael, och du har ju bjudit in Lotta med öppna armar, men ni har inte haft er plats. Men nu är det här är er plats, säger Mattias Särnholm medan Lotta och Mikael gråter av lycka.

Lotta Engberg och Mikael Sandström i Stugdrömmar
Foto: Max

Avsnitt 8 av Stugdrömmar streamar onsdag 23 oktober på Max och sänds kl. 20.00 på Kanal 5.

Foto: Max/Instagram

Annons