Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Lotta Engbergs sorgliga erkännande efter uppbrottet – har inte släppt taget

14 sep, 2024, 12:00
Lotta Engberg
TT
Lotta Engberg visar att hon inte släppt taget om relationen – trots det smärtsamma uppbrottet.
Annons

Lotta Engberg och Elisabeth "Bettan" Andreassen laddar för fullt för sin stora julturné. Artistkollegorna och bästisarna ska resa land och rike runt och väcka julstämningen till liv.

Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

Lotta Engbergs saknad efter smärtsamma uppbrottet

Både Lotta och Elisabeth verkar vara helt lyriska kring upplägget.

– Det här är avskalat och visar oss själva som vi är. Det är fruktansvärt musikaliskt kan jag säga. Jag fick en sån musikalisk kick av detta förra året. Innan har jag alltid hatat soundcheck, nu njuter jag av den, säger Lotta i en intervju med Gefle Dagblad.

Annons

– Varför går man ut på scenen? Jo, jag vill berätta det här, jag vill sjunga det här, jag vill röra människors hjärtan och sätta känslor i sving. Det är det jag önskar när jag går ut på en scen, säger Elisabeth.

Kikki Danielsson, Lotta Engberg och Elisabeth Andreassen
Det här var tider det. TT

Det finns dock en elefant i rummet här. Duon var tidigare en trio: Kikki, Bettan & Lotta. Då var även Kikki Danielsson en del av konserterna, en självklar del fram tills att hon plötsligt hoppade av projektet.

Lotta Engberg: "Saknade hur mycket som helst"

Anledningen stavades ett mångårigt alkoholmissbruk som behövde behandlas.

Annons

– Vi saknade ju Kikki hur mycket som helst men hon behövde få hjälp med sitt beroende, har Lotta Engberg sagt tidigare när hon fått frågan om det plötsliga uppbrottet.

Det märks att Lotta inte släppt taget om Kikki, Bettan & Lotta, trots att hon har gått vidare. Man anar det i svaret hon ger på frågan kring var hon rankar julturnén med Elisabeth, jämfört med andra spelningar hon har gjort i sin decennier långa karriär.

– Kicki Bettan och Lotta som vi gjorde på Rondo och Cirkus sätter jag nog som etta men konsertmässigt är detta det roligaste, säger Lotta till Gefle Dagblad.

Vi hoppas på att trion återförenas – någon gång i framtiden!

Annons