Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Lotta Engbergs stora sorg – stoppas från att träffa barnbarnen

23 sep, 2024, 09:00
Därför får Lotta Engberg inte träffa barnbarnen – nu berättar den folkkära artisten om det trista beskedet.
Annons

Lotta Engberg är en entertainer av rang. Hon är mer eller mindre uppvuxen på scen och vet hur man publiken att gunga i takt, stampa rytmiskt med fötterna och applådera frenetiskt.

Då lämnar Lotta Engberg ”Bingolotto” – har bestämt sigBrand logo
Då lämnar Lotta Engberg ”Bingolotto” – har bestämt sig

I två decennier var hon allsångsledare på Liseberg. Många trodde att dagen då hon skulle tacka för sig aldrig skulle komma, men efter tjugo år bestämde hon sig för att kasta in handduken.

– Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden, sa Lotta Engberg i samband med beslutet.

Annons
Lotta Engberg
Lotta Engberg har lämnat Lotta på Liseberg efter 20 år som programledare. Karin Törnblom/TT

Lotta om sommaren med Mikael

Förutom barnbarnen har sambon Mikael Sandström haft ett finger med i avskedsbeslutet från Liseberg. Lotta vill helt enkelt tillbringa mer tid med tv-läkare och har för första gången i sitt liv varit ledig hela sex veckor i sträck.

Och som de har njutit! Lotta berättar för Expressen att hon vandrat runt och trott att det varit strålande väder hela tiden, trots att det faktiskt funnits dagar då solen inte varit framme lika mycket.

Annons

– Vi har gjort så mycket roliga saker: Vi har haft bröllop i familjen och en massa annat skoj. Så allt är bara skolsken för mig. Jag är full av energi!

Lottas trista besked

Men även Lottas sommar har fläckar. Dessvärre blev det inte så mycket häng med barnbarnen som hon hade önskat, då Lotta och barnbarnen befann sig på olika platser i världen.

– Tanken var att jag skulle få hänga med barnbarnen men plötsligt så skulle båda mina töser åka på semester till Spanien så det var lite snopet.

Lyckligtvis kommer det ju fler sommar!

Lotta Engberg och Mikael Sandström
Lotta Engberg och Mikael Sandström. Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons