Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Magnus Uggla dotter till sjukhus – låg där i flera timmar

30 sep, 2024, 17:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Magnus Ugglas dotter Agnes öppnar upp om den kaosartade tiden på sjukhuset.
Annons
Per Anderssons vilda festnatt – med Linus Wahlgrens dotterBrand logo
Per Anderssons vilda festnatt – med Linus Wahlgrens dotter

Magnus Uggla har under flera decennier fångat flera svenskars hjärtan!

Inte bara är han artist utan även skådespelare, låtskrivare samt författare – och nu även poddare!

Han och dottern Agnes Uggla har tillsammans podden Uggla och Ugglas podcast. Och i det senaste avsnittet så ringer Magnus till Agnes som befunnit sig på akuten i många timmar.

Magnus och dottern Agnes. Karin Törnblom/TT

Fick akut åka in

Under flera dagar hade Agnes Uggla mycket hög feber och bestämde sig tillslut för att åka in till sjukhuset. Där kunde en läkare konstatera att Agnes drabbats av lunginflammation.

Annons

Hon fick sedan antibiotika utskrivet – något som inte gav resultat och hon fick efter några dagar återvända till sjukhuset.

– Då får jag träffa en läkare som gör undersökning och konstaterar att det sitter något i höger lunga, berättar Agnes i podcasten med sin pappa.

Något hon inte var beredd på var att det skulle bli en lång vistelse.

Agnes fick stanna kvar på sjukhuset i flera timmar då läkarna ville försäkra sig om att hon inte hade varken influensa eller propp i ena lungan.

Spenderade flera timmar på sjukhuset. Karin Törnblom/TT

Man lovade att Agnes skulle få äta något så småningom, men i fyra timmar blev hon liggande ensam på rummet innan någon tittade till henne. Tillslut kände hon att hon hade blivit bortglömd och ringde för hjälp.

Annons

– Under fyra timmar är det ingen som ens tittar in i mitt rum. Så jag tryckte på min larmknapp flera gånger under de här fyra timmarna, men ingen kom.

Agnes fick därefter hjälp av en läkare som genomförde EKG på henne och som i sin tur förklarade att väntan berott på ett skiftbyte i personalen.

– Så då har de liksom slarvat bort mig förmodligen, i flera timmar, i det här skiftbytet. Jag vet inte hur många jag har legat där i flera timar i onödan, säger Agnes och fortsätter:

– Men till slut får jag göra den här skiktröntgen, där de ser att det ”bara” var en lunginflammation, och jag får helt enkelt ny antibiotika då eftersom att den andra inte har tagit på mig.

Agnes avslutar sedan med att berätta för sin pappa att hon nu mår bra trots omständigheterna men att hon hoppas att snart bli helt frisk igen.

Bild: TT

Annons