Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Malin Berghagens arv efter älskade Lasses bortgång – blir känslosam

16 okt, 2024, 04:30
Malin Berghagen blir känslosam när hon tänker tillbaka på sin älskade pappa Lasse Berghagen.
Annons

Lasse Berghagen lämnade ett stort tomrum efter sig. Nöjes-Sverige sörjde en musiklegendar som bidragit till en sällan skådad musikskatt – och familjen sörjde en älskad far.

Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”Brand logo
Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”

Dottern Malin Berghagen har i flera inlägg på sin blogg skrivit om sorgearbetet, hur mycket det är som påminner henne om pappa Lasse och det arv som han fört vidare.

Lasse Berghagen
Lasse Berghagens bortgång lämnade ingen oberörd. Karin Törnblom/TT

Malin Berghagens beslut

Inte mins i allsångsvärlden har han varit en stor profil och efter sin bortgång har han hyllats i ”Allsång på Skansen”, men också på andra ställen där han gjort ett stort avtryc.

Annons

– Jag och min son är på en roadtrip och vårt första stopp blev Svärdsjö. Den 6 juli skulle det vara en allsång i Svärdsjö som skulle bli en hyllningskonsert till vår Larsan. Pappa hade allsång i Svärdsjö fram till 2019 och nu var det dags igen. Men denna gången var det Bengan som tog över stafettpinnen efter pappa, berättade Malin i somras.

Malins känslosamma ord om Lasse

Lasse är ständigt närvarande i Malins liv. När hon funderar kring stora frågor som ”meningen med livet”, är det inte utan att hon tänker på sin älskade far och den roll han spelat i hennes liv.

Annons

”Jag har ju alltid varit en funderare precis som min pappa och blandat filosofiska och spirituella tankar en härlig vegetarisk pyttipanna. Och därifrån låtit det vara en del av mitt liv. Tex vara en god människa handlar inte om för mig att Gud begär det av mig. Utan snarare vad: 1. mina föräldrar lärt mig”, skriver hon och fortsätter:

” Och när jag nu satte mig på tåget för att vara nära och finnas tillgänglig för en sjuk anhörig så fanns det egentligen bara ett svar. Det är den jag är. Och den jag vill vara. och den mina föräldrar uppfostrat mig till att vara. Kanske mest genom deras egna handlingar. Men framförallt deras omtanke om mig. Och även den jag vill vara inför mina barn”.

Malin Berghagen
Malin Berghagen har med sig pappa Lasse genom livet. Henrik Montgomery/TT

Foto: TT

Annons