Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Markoolio i galen biljakt med mamma Irma – berättar om obehagliga ögonblicket: "Drogpåverkad"

09 aug, 2024, 13:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Nu berättar Marko om den obehagliga helvetesfärden på motorvägen.
Annons
Irma Lehtosalo: ”Jag hittade min mamma död i sängen”Brand logo
Irma Lehtosalo: ”Jag hittade min mamma död i sängen”

I många år var det Marko "Markoolio" Lehtosalo, 49, ensam på scen inför det svenska folket.

Irma Lehtosalos kändissaga

Men när tv-programmet "Marko & Irma", där Marko hjälper sin frispråkiga och färgsprakande mamma Irma bygga ett nytt hus, hade premiär blev ingenting sig någonsin likt igen.

Som över en natt blev Irma rikskänd och hela Sveriges finlandssvenska mamma. Idag har hon över 342 000 följare på Instagram, ett konto som sonen hjälper henne med.

Markoolio ledig för första gången på 26 år

Under sommaren har Marko passat på att ta en välförtjänt ledighet för första gången på 26 år, något han först berättade för Hänt.

Men det betyder inte att sommaren har varit fridfull. I en intervju med Rix Mirronzoo berättar nu Marko om ett obehagligt ögonblick han och mamma Irma utsattes för i somras.

Markoolio och Irma i biljakt

Det var på vägen mot en fotbollsmatch i Borlänge som Marko, Irma och Markos barn hamnade i en, minst sagt, obehaglig situation.

Annons

En bil körde upp bakom familjen Lehtosalo och krockade in i dem, vilket ledde till att backspegeln gick av.

Då bestämde sig Marko för att följa efter bilen, samtidigt som han ringde polisen. Ilskan var påtaglig.

–Jag låg bakom bilen, och jag visste inte hur mycket skada jag hade fått eftersom den körde slalom på vägen. Jag tänkte att föraren kanske var drogpåverkad eller full, säger Marko och fortsätter:

– Jag fotade registreringsnumret och ringde polisen. De sa att de skulle försöka kontakta personen, men jag sa att de måste skicka en bil eftersom föraren verkade farlig. Vi låg i 80 km/h och det var verkligen farligt.

Föraren krockade nästan in i andra bilar

Medan Marko körde upp vid sidan om bilen försökte Irma få kontakt med den andra föraren genom att banka på fönstret. Allt detta utan resultat.

Han berättar i intervjun att polisen var med dem i telefonen och gav instruktioner att följa efter så länge de kunde.

Den andra föraren fortsatte däremot sin helvetesfärd genom att nästan krocka in i andra bilar på vägen. Det ledde till att Marko avbröt färden och överlämnade ärendet till polisen.

Så obehagligt!

Annons