Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Märta Stenevis beslut med maken Peter – efter sju år tillsammans

20 aug, 2024, 08:30
Peter Johnsson och Märta Stenevi
TT
Märta Stenevi och maken Peter Johnsson har fattat ett beslut om relationen.
Annons

Märta Stenevi lämnade rollen som Miljöpartiets språkrör i februari. Beskedet kom efter att hon först sjukskrivit sig, vilket då uppgraderas till en fullständig sorti.

– Jag har försökt ta det lite lugnt och återhämta mig, men med lite distans så har jag bestämt mig för att jag kommer att avgå som språkrör, sa Märta till Aftonbladet.

Så träffades Armand Duplantis & Desiré InglanderBrand logo
Så träffades Armand Duplantis & Desiré Inglander

Märta Stenevis beslut med maken Peter Johnsson

Nu har Märta tid att lägga sin kraft och energi på det viktigaste i livet: kärleken. Hon och partnern Peter Johnsson har nyligen gift sig.

"Nu har vi gift oss, hemma i vår trädgård. Våra barn sjöng, spelade, läste och var lika självklara i vår vigsel som de är en del av våra kärlekshistoria. Och tillsammans med familj och gamla och nya underbara vänner firade vi allt det som är vi. Kärleken, passionen, allvaret, gemenskapen. Vi är ett hem och vi firade det på det bästa sätt vi kunde tänka oss. Hemma, omgivna av människor vi älskar", skriver Märta.

Annons

När Svensk Dam träffade Märta kämpade hon och Peter med livspusslet. De bodde i Limhamn i Malmö ena veckan och i en tvårumslägenhet i Bagarmossen. Märta hade sitt politiska engagemang medan Peter jobbade på kommunikationsbyrå.

– Visst är det slitigt med alla resor, men samtidigt ett privilegium att få ha en sådan här roll, något man tror på och tycker är viktigt. Jag är tacksam över att få göra det här, sa Märta till Svensk Dam då.

Märta Stenevis ord till maken: "Älskar mig för det"

Märta tackar sin älskade i inlägget om bröllopet. Det är en kärleksförklaring av högsta kaliber.

"För att du vill dela livet med mig. För att du är lika galen som jag och alltid hänger med på projekt som spårar ur (fråga mig om sy femtio meter vimplar dagarna innan man gifter sig) och dessutom adderar ett par egna (fråga honom om att hänga om alla tavlor dagen innan festen). För att du säger ja till mig och livet. För att du låter mig vara hela mig och dessutom älskar mig för det. Tack för att du har det största hjärtat, envisaste huvudet och den varmaste famnen. Tack för att jag både får bre ut mina vingar och testa hur högt jag kan flyga, och vila ut hos dig om jag kraschar", skriver hon.

Annons