Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Nu stoppas Olof Lundhs Sommar i P1 – på SR:s begäran

18 jul, 2024, 04:00
Alice Lövholm
Olof Lundh.
Nu stoppas Olof Lundhs sommarprat. Foto:TT.
SR sätter stopp för Olof Lundhs sommarprat.
Annons
Dåliga stämningen efter orden – Bianca Ingrosso: ”Men snälla”Brand logo
Dåliga stämningen efter orden – Bianca Ingrosso: ”Men snälla”

Olof Lundh är fotbollsjournalisten som blivit känd för att vara en dålig förlorare genom sitt deltagande i frågesportsprogram som Alla mot Alla med Filip och Fredrik.

Detta är något som Olof själv har tänkt prata om i sitt Sommar i P1 men nu stoppas programmet från att läggas ut på musikplattformen Spotify.

Stoppas av SR

I listan på vilka som sommarpratar i år finns något för alla. Idag föll turen på Olof Lundh. För Sveriges Radio har han beskrivit vad hans program kommer att handla om.

Annons

– Jag är nog Sveriges sämste förlorare. Men vad än folk tror behöver jag inte lära mig att förlora. Tvärtom. I mitt Sommar ska jag berätta varför, och om betydelsen av att vara först som journalist. Och på nåt sätt hänger allt ihop.

Olof Lundh.
Fotbollsjournalisten Olof Lundh har blivit känd för att vara en dålig förlorare. Foto:Karin Törnblom/TT

Under de senaste åren har vi kunnat lyssna på sommarprat på både SR play och Spotify. I år har de tänkt om och avsnitten finns endast att lyssna på i SR-appen och på Sveriges Radios hemsida. Ett policy beslut från Sveriges Radio.

Annons

"Enbart i vår egen app"

Sofia Wadensjö som är programdirektör på Sveriges Radio gick i början av sommaren ut och besvarade de frågor som dök upp i samband med beslutet.

– Nu publicerar vi ytterligare titlar och program enbart i vår egen app och på vår hemsida. Närmare bestämt Sommar i P1 samt till hösten Morgonpasset i P3 och extra avsnitt av USA-podden, som är en satsning inför det amerikanska valet, skriver Sofia Wadensjö Karén, programdirektör Sveriges Radio, i ett uttalande på Sveriges Radios hemsida.

Sveriges Radio har själva gått ut och sagt att detta görs för att säkerställa kontrollen över deras eget innehåll.

Foto: TT.

Annons