Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nya detaljer om Peter Forsbergs galna utlandsresa – kvinna träder fram

29 aug, 2024, 17:00
Peter Forsberg
Björn Larsson Rosvall/TT
Det har kommit fram nya detaljer om Peter Forsbergs utlandsresa.
Annons

Det var i januari som Peter Forsberg meddelade att han skulle medverka i den nya säsongen av Discovery-programmet Över Atlanten.

"Detta är mitt nya hem för de kommande 2-3 veckorna. Jag åker från Gran Canaria imorgon med mina vänner, och förhoppningsvis kommer vi fram levande någonstans i Karibien i slutet av januari", skrev Peter när det begav sig.

Så blir Peter ”Foppa” Forsbergs & Nicole Nordins nya liv efter uppbrottetBrand logo
Så blir Peter ”Foppa” Forsbergs & Nicole Nordins nya liv efter uppbrottet

Peter Forsberg i Över Atlanten

Nu har Över Atlanten spelats in, och det har avslöjats hur den övriga besättningen såg ut, utöver Peter:

Annons

Anders ”Ankan” Johansson

Suzanne Reuter

Clara Henry

Kristoffer Appelquist

Dante Zia

Peter ”Foppa” Forsberg

Just Clara var dock inte hundraprocentigt nöjd med upplevelsen hon hade ombord båten. Hon reagerade på att majoriteten av deltagarna var män – och samtliga i produktionsteamet var också nästan uteslutande män. Det påverkade atmosfären ombord.

– Det är faktiskt en jätterelevant fråga. Det är lite machostämning på båten. Och det är ju lite upp till produktionsbolaget att prata om internt, säger Clara till Expressen.

– Ja, men det kan vara lite hårda ord. När man står bakom rodret kan man få lite tillsägelser – men lite bara hur man pratar med varandra.

Kritiken mot Över Atlanten – har blivit diskussioner

Clara vill inte bara sura i tystnad. Hon tog debatten med produktionsbolaget – och fick bra gensvar.

– Jag frågade innan hur det kommer sig att könsfördelningen ser ut som den gör och jag fattar att det inte är helt lätt att casta alla gånger och jag kan också tänka mig att det är fler män som spontant ställer upp på en sån här grej. Men jag känner mig verkligen lyssnad på och det är något som de pratar om, säger Clara.

Annons

Över Atlanten har premiär på Kanal 5 och Discovery+ den 3 september.

Annons