Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Olle Jönsson öppnar upp om kampen: “Gått igenom mycket skit”

28 sep, 2024, 09:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Karin Törnblom/TT
Berättar om tiden när han trodde han skulle dö.
Annons
Olle Jönssons okända fadäs i ”Allsång på Skansen”Brand logo
Olle Jönssons okända fadäs i ”Allsång på Skansen”

Olle Jönsson är en av Sveriges mest igenkända röster inom dansbandsgenren och frontman för det legendariska dansbandet Lasse Stefanz.

Med en charm utan dess like, hans känslosamma tolkningar och genuina närvaro på scen, har det gett honom en särskild plats i många lyssnares hjärtan.

Men nu öppnar Olle upp om en tid som inte bara var guld och gröna skogar – utan en tid då han trodde att han skulle dö.

Fantastiska Olle! Karin Törnblom/TT

Lasse Stefanz frontfigur, Olle Jönsson, är just nu aktuell med memoarerna Rösten speglar själen.

Annons

I en intervju med Expressen berättar han om den tuffa uppväxten och hur mobbningen han genomgick som liten påverkar honom än idag. Och hur bekräftelsebehovet ökar i samband med hans boksläpp.

– Att jag blev mobbad under hela min skolgång har gjort mig väldigt osäker på mig själv. Det har följt mig hela livet. Tro mig, jag har gått KBT för att bättra på mitt självförtroende men det hjälper inte, säger han och fortsätter:

– Om folk säger att jag är tjock och sånt, det klarar jag av. Eller att jag klär mig fult. Det spelar inte mig någon roll. Men om de plötsligt säger att jag inte kan sjunga eller är bra på mitt jobb. Då vet jag inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det.

Olle öppnar nu upp om den tuffa uppväxten. Johan Dali/TT

"Hjärtat stannade"

I Olles memoar så öppnar han med att berätta om dagen när han höll på att dö. Och att upplevelsen i sig gjorde att han inte längre är rädd för att just dö.

Annons

– När hjärtat stannade. Då var man inte så jävla stor i käften kan jag säga. Men nu har jag varit över där och tittat på andra sidan så nu vet jag hur det är där, säger han till Expressen.

Vad som hände var att Olle gjorde en kärlkrampsröntgen och när sjukhuspersonalen väckte honom klockan 03.00 på natten så var hans puls nere på 37.

– Jag var där och vände. Jag träffade alla mina gamla kompisar där. Peps Persson, Sven-Erik Magnusson och Jerry Williams. Jag såg dem liksom på något vis framför mig där och då. Det går liksom inte att förklara, säger han och fortsätter:

– Men förr skrämde döden mig och jag kunde ligga vaken om nätterna. Jag hade rejäl dödsångest liksom. Den har helt försvunnit nu.

Så starkt att du öppnar upp dig Olle – stort lycka till med boken!

Bild: TT

Annons