Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Pär Lernström har hoppat av – förklarar beslutet: "Jag mår inte bra"

14 okt, 2024, 16:30
Pär Lernström
TT
Pär Lernström förklarar sitt beslut att hoppa av.
Annons

Det var många som blev förvånade när Pär Lernström plötsligt fick ett helt nytt jobb på TV4. Han skulle programleda sändningar från Fotbolls-EM – en väldigt utsatt person. Speciellt för någon som knappt arbetat med något idrottsrelaterat.

Pär Lernström om framtiden för Idol – då lägger han avBrand logo
Pär Lernström om framtiden för Idol – då lägger han av

Pär Lernström: "Jag mår inte bra"

Pär fick också mycket kritik – bland annat från Alex Schulman.

Pär Lernström
Kritiken tog hårt på Pär. Karin Törnblom/TT

– Det verkar inte som att han bryr sig om fotboll. Han låtsas bara bry som om fotboll utifrån all information han fått om hur man bör vara som ett ankare i ett fotbolls-EM, sa Alex i sin podcast.

Annons

– Det är en isande känsla, när jag förstår att han inte bryr sig om fotboll. Han är ett proffs och vet allt han ska säga och han vet hur man gör en påa och ava. Han gör det utsökt, men han skiter ju i det. Det är så jävla obehagligt.

Alla negativa synpunkter tog väldigt hårt på Pär, avslöjar han nu.

– Det var tufft för mig. Det var det i somras. Jag vaknade upp efter de första sändningarna och tänkte: varför gör jag det här? Jag mår inte bra, säger Pär i Efter Fem.

Därför valde Pär Lernström att hoppa av

Det var delvis på grund av den här känsligheten som Pär valde att hoppa av samtliga sociala medier. Han stängde ner alla sina konton – som ett utslag av självbevarelsedriften.

– För mig blev det ett jobb, en förlängd arm av jobbet, att man aktivt arbetade med inläggen. Och du kunde jag sitta efteråt och tänka: varför tycker jag att det här är viktigt? säger Pär.

Pär har också två barn, en pojke och en flicka. Deras ankomst har gjort hon ännu mer känslig, inte tvärtom.

– Det var katastrof. Det var Disneylöjligt. Det kom Lille Skutt-tårar hela tiden, säger Pär.

Annons