Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Pekka Heinos vän mördad – berättar om sorgen: ”Började storgråta”

16 okt, 2024, 11:00
Pekka Heino var nära vän med Janne Puhakka – som mördades under söndagen.
Annons

På söndagskvällen mördades den tidigare hockeyspelaren Janne Puhakka, 29, i sitt hem. Sambon Rolf Nordmo greps strax därefter och erkände senare dådet i förhör.

5 svenska kändisar som har varit ett par!Brand logo
5 svenska kändisar som har varit ett par!

SVT-profilen Pekka Heino var nära vän till Janne. De träffades för första gången för nio år sedan, när Janne hörde av sig och ville få kontakt med Pekka och hans man Erik Kristensen.

– Han hade hört om oss och hade väl gjort den där kopplingen finsk-norskt par som varit ihop länge och ville prata mer om det så vi träffades och där nånstans tog vår vänskap avstamp, säger Pekka Heino till QX.

Annons
Pekka Heino
Pekka Heino var nära vän till Janne Puhakka. Charlotte Brunzell/TT

Pekka Heinos sorg

Pekka Heino och Janne Puhakka hade regelbunden kontakt. Pekka tyckte också det var skönt att ha en finsktalande vän som han kunde prata relationer med.

Så sent som förra veckan hördes de av angående bokmässan i Helsingfors. Bara några dagar senare fick Pekka det fruktansvärda beskedet att vännen blivit mördad.

– Det var en vän till mig i Finland som hörde av sig och undrade om nyheten nått Sverige, och så fort jag fick höra det började jag storgråta, säger Pekka.

Annons

”Han ville så mycket”

Efter sin hockeykarriär kom Janne Puhakka ut som homosexuell och blev den första öppet homosexuella spelaren i Finland.

Pekka säger till QX att Janne betydde extremt mycket för finska hbtq-communityt.

– Jag skulle vilja försöka på ett ödmjukt sätt ge honom det eftermäle han förtjänar, mitt i alla förhörsrapporter och kommande rättegångar vill jag att folk ska veta vilken otroligt ljus person Janne var. Han var nyfiken på folk, han ville så mycket och var så oerhört omtyckt av alla. Han hade nära till skratt, var positiv och oerhört charmig. Alla trivdes i hans tillvaro.

Foto: TT

Annons