Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Pernilla har nåtts av tråkigt besked - hände när hon stod på allsångsscenen

08 aug, 2024, 13:00
author Albin Bramstedt
Albin Bramstedt
Pernilla Wahlgren.
Pernilla leder allsången. TT Nyhetsbyrån, Karin Törnblom
Pernilla Wahlgren fick ett tråkigt besked mitt under Allsång på Skansen.
Annons
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”Brand logo
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”

Hon har verkligen förvandlat det älskade programmet Allsång på Skansen till något helt annat. Pernilla Wahlgren har stulit showen och gjort den till sin egen.

Kändisen är sedan tidigare huvudperson i Wahlgrens Värld som bland annat följer henne, maken Christian Bauer och syskonen Bianca Ingrosso, Benjamin Ingrosso och Oliver Ingrosso.

Pernilla Wahlgren.
Programledaren har nåtts av de tråkiga nyheterna. Mickan Mörk/TT

Showen blev en succé och går nästan att likställa med världskändisarna i familjen Kardashians egna program.

Annons

Förra året chockades svenskarna av den otroliga tittarsiffra Allsång på Skansen fått – men i år verkar det ha vänt.

Nu rapporteras det nämligen om programmets sämsta siffra någonsin.

Tittarsiffrorna har sjunkit drastiskt

Tisdagens avsnitt kunde inte ha gått mycket sämre, när det kommer till tittarsiffror. Ett nytt bottenrekord sattes och det är inte för inte man börjar undra om tittarna övergett Pernilla Wahlgren, i all fall om man ska tro statistik framtagen av Nyheter24.

Sajten hänvisar till statistik från MMS, som bland annat mäter tittande på tv, reklam och klipp. Där framgår det att Allsång på Skansen 2023 i snitt hade 1,3 miljoner tittare per program. En strålande siffra.

Men i år verkar det ha vänt. Enligt statistiken från MMS så sågs programmet den 6:e augusti av 715 000 tittare. Det är Allsång på Skansen-programmet med sämst tittarsiffror någonsin.

Loa Falkman och Lasse Berghagen.
Det tidigare bottenrekordet innehade Lasse Berghagen och Loa Falkman. Bilden i fråga är dock från 2002, inte 1997. Karin Törnblom/TT

Tisdagens program innefattade bland andra artisterna Simon Superti och Miss Li – men det räckte inte på långa vägar för att locka tittare.

Annons

Programmet som tidigare hade lägst tittarsiffra sändes den 15 juli 1997. Då sjöng Lasse Berghagen allsång med Loa Falkman och gästades av trombonisten Christer Lindberg, enligt Nyheter24.

Sista avsnittet för säsongen

Pernilla får se tillbaka på säsongen efter nästa avsnitt och hoppas på att det kan rädda snittet på antal tittare per program.

Flera folkkära namn kommer uppträda på allsångsscenen: Miriam Bryant, Orup, Isak Danielsson, Dasha, Henrik Dorsin, Vanna Rosenberg och Johan Ulveson kommer alla göra sitt yttersta för att charma publiken.

Dessutom tenderar säsongens sista avsnitt att ha fler tittare än genomsnittet – så det finns fortfarande hopp för en lyckad säsong!

Foto: TT Nyhetsbyrån, Karin Törnblom, Mickan Mörk/TT

Annons