Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Pernilla Wahlgren fått trist besked om mamma Christina: "En process"

05 okt, 2024, 18:00
Pernilla Wahlgren och Christina Schollin
Pernilla Wahlgren har fått ett tråkigt besked om mamma Christina Schollin – som själv talar ut om situationen.
Annons
Pernilla Wahlgren om äktenskapet med Christian BauerBrand logo
Pernilla Wahlgren om äktenskapet med Christian Bauer

Familjen Wahlgren/Ingrosso står varandra oerhört nära. Det har vi fått se prov på igen och igen – både i intervjuer, Wahlgrens värld och på sociala medier.

Så när Christina Schollin, 86, går igenom något påverkar det även dottern Pernilla Wahlgren, 56. Inte minst nu, när Christina gett ett tråkigt besked.

Tråkiga beskedet om Christina Schollin

Pernilla i princip föddes in i rampljuset med sina två skådespelande föräldrar, Hans och Christina Wahlgren.

Annons

Ja, båda hade framgångsrika karriärer på vita duken och på scen. Och Pernilla har som bekant gått i sina föräldrars fotspår.

Även hon har en kärlek till att stå på scen - bara i veckan hade hennes succéshow Happy Ending nypremiär - och därav kan man förstå att Christinas nya besked känns.

Christina har nämligen återvänt till teaterscenen med Fanny och Alexander där hon spelar farmor Helena. Ett erbjudande hon helt enkelt inte kunde tacka nej till – men det blir också hennes sista roll:

Annons

– Det här är min sista roll. Då inser jag att livet kan bjuda på flera överraskningar, men det är inget som jag planerar – även om jag älskar utmaningar, säger hon till Aftonbladet.

Christina Schollins egna ord: "En sorgeprocess"

Samtidigt som Pernilla såklart måste tycka det är tråkigt att denna era är över för sin mamma har de en dokumenterat fin relation, där Pernilla stöttar Christina.

Inte minst efter Hans Wahlgrens bortgång. Något som varit en enorm sorg för hela familjen. Men här har också just teatern hjälpt Christina:

– De perioder när man befinner sig på scenen och är i en annan värld, är i en annan människa, det är så läkande när man är i en sorgeprocess, säger hon till Aftonbladet.

Foto: TT

Annons