Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Älskade Pernilla Wahlgren om att ställa in allsången – orden om ersättare

29 jul, 2024, 14:00
Pernilla Wahlgren
Det är redan svårt att tänka sig en Allsång på Skansen utan Pernilla, men ibland händer oförutsägbara händelser. Nu berör hon själv temat sjukdom – och att behöva ställa in...
Annons
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”Brand logo
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”

För andra sommaren på rad rattar Pernilla Wahlgren, 56, Allsång på Skansen – och även detta år gör hon succé.

Ja, förrförra veckan var allsången veckans mest sedda program som till och med klådde EM-kvalet mellan Sverige och England, enligt MMS:s siffror.

Och visst känns Pernilla självklar på Sollidenscenen? Samtidigt finns utrymme för oförutsägbara händelser när det kommer till direktsänd tv – så som om Pernilla skulle bli sjuk...

Pernilla Wahlgren drabbad av sjukdom

...och det här var faktiskt en oro som hängde i luften förra veckan. Bara dagar innan allsången berättade Pernilla att hon drabbats av en otäck matförgiftning som tog hårt på artisten.

Som hon själv skrev på Instagram under söndagen, alltså bara två dagar innan hon skulle kliva upp på Sollidenscenen framför hundratusentals tittare:

Annons

"Återhämtning i dag efter plötslig matförgiftning i går…! 😩🤮Drack en frosen Margerita på Cappuchino, och det måste varit den som knäckte mig… Hört att sorbet och liknande kan vara känsligt i värmen".

Något som såklart väckte frågor. Skulle Pernilla känna sig kry nog att ta sig an tisdagens sändning? Och vad skulle ske om så inte var fallet?

Pernilla Wahlgrens ord om ersättare

Lyckligtvis kunde Pernilla snart meddela att hon de facto skulle kunna genomföra programmet, men vi vet sedan tidigare att SVT har en krisplan utifall Pernilla skulle bli sjuk:

– Gällande om Pernilla skulle bli sjuk: vid eventuella sjukdomsfall så finns det alltid en plan B men hur den ser ut är inget som vi kommunicerar ut, har SVT:s presstalesperson Marilinn Almgren tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Annons

Och frispråkiga Pernilla räds inte från att skämta om ämnet. På Instagram skojar hon nu om en möjlig ersättare om oturen skulle vara framme, och det är ingen mindre än komikern Per Andersson, 47, som medverkade i Allsång på Skansen förrförra veckan där han bland annat var utklädd till Pernilla:

"Så skönt att veta att om jag skulle bli sjuk nån tisdag, så kan alltid min Look a like @peranderssonthereal hoppa in - och ingen kommer märka nån skillnad…! 🤩👌😅😂", skriver Pernilla med glimten i ögat.

I kommentarsfältet är många uppenbart roade:

"Så bra!!!😂😂😂", skriver en person.

"Underbart!! Ni är bäst! 😍😍", skriver en annan.

"Ni två är för roliga 👏😂❤️❤️", skriver en tredje.

Vi kan inte annat än hålla med!

Foto: Svensk Damtidning, TT

Annons