Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Pernilla Wahlgrens dyra bakslag i hemmet – bor inte kvar: "Enorm vattenskada"

23 okt, 2024, 18:30
Pernilla Wahlgren var med om alla husägares mardröm.
Annons

Pernilla Wahlgrens husbygge på Lidingö har gått att följa från ax till limpa, och villan fick och med sin egen tv-serie på Kanal 5. Nu står huset klart, och är en oas och samlingsplats för barn och barnbarn – och det hus Pernilla vill bli gammal i.

Innan dess har hon flyttat runt, i innerstan och ute på Lidingö. Och två gånger har hon råkat ut för alla husägares värsta mardröm.

Mitt under turnéavslutningen hände det hemska …
Pernilla Wahlgrens tre lyxhus!Brand logo
Pernilla Wahlgrens tre lyxhus!

Pernilla Wahlgren berättar om dyra vattenläckan

Ja, det är i podcasten Wahlgren och Wistam, i samband med ett reklaminslag för IF som Pernilla berättar om hennes dubbla, och dyra, otur.

Annons

– Hösten har verkligen dragit in med stormsteg, herregud vad det regnat de senaste dagarna. Det har varit mycket vindar, storm och hem som blivit vattenskadade i de här skyfallen. Alla som ägt ett hem vet att det är en mardröm att få en vattenskada, konstaterar vännen Sofia Wistam.

Och Pernilla vet precis vad Sofia pratar om. Hon har upplevt det två gånger:

– Jag hade sån otur i mitt förrförra hus. Vi hade otrolig otur två gånger. En gång var det jacuzzin som vi skulle tömma, och så rann inte vattnet ut utan det började forsa ut på golvet, vilket gjorde att de tyngde ju ner på undervåningen. Så vi fick ju balansera upp det där. Det var en otroligt dyr sak, säger hon och fortsätter.

– Sen var det en annan vinter, när det var otroligt mycket snö, och när snön började smälta så började det droppa in i köket, vi fick en enorm vattenskada. Och tack vare IF så slapp vi betala det där själva, det gick på självrisken.

Annons

Pernilla Wahlgrens problem med lyxvillan på Lidingö

Nu bor Pernilla inte kvar i de otursdrabbade husen, och förhoppningvis är pampiga Villa Wahlgren skonat från liknande problem.

Det husbygget drog igång 2021, och det var inte en spikrak väg till inflytt. Pernilla hade återkommande problem med att huset var byggt på ett berg, vilket resulterade både i ett extra dyrt bygge, och så stötte hon på patrull när det skulle byggas en trappa upp till huset.

Annons

Lagen sade att hon var tvungen att installera en trapphiss eftersom trappen blev så brant, något som kosta från 40 000 till 120 000 kronor – som sedan också strulade gång på gång.

Pernilla Wahlgren bygger hus på Lidingö
Pernilla var nog inte överlycklig över att bygga hus på ett berg. Henrik Isaksson/TT

Foto: TT

Pernillas strul med lyxhuset – kostar 200 000 kronor!Brand logo
Pernillas strul med lyxhuset – kostar 200 000 kronor!
Annons