Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Peter Forsberg talar ut om svåra problemen – efter att han valt att lämna

17 sep, 2024, 19:30
Nu berättar Foppa om den tuffa tiden.
Annons

Hockey-legendaren Peter "Foppa" Forsberg räds inte en utmaning. Han är just nu en av deltagarna i Max-programmet Över Atlanten, där besättningen ska ta sig tvärs över havet i en segelbåt.

Och ute på öppet hav finns det inte så mycket mer att göra, än att prata. Mitt ute på Atlanten öppnar Foppa upp om den svåra tid han gått igenom – när det sett så lyckligt ut utåt.

Så blir Peter ”Foppa” Forsbergs & Nicole Nordins nya liv efter uppbrottetBrand logo
Så blir Peter ”Foppa” Forsbergs & Nicole Nordins nya liv efter uppbrottet

Peter "Foppa" Forsberg talar ut om svunna tiden

Ja, samtalen flödar i segelbåten som är besättningens hem de kommande veckorna. Gänget ombord känner ju inte varandra sedan innan, och det finns många spännande karriärer och livsöden att bena ut.

Ett återkommande ämne är Foppas karriär på isen, som han lämnade professionellt för många år sedan. Ja, det är tydligt att det fascinerar, och visst har han historier och anekdoter så det räcker och blir över.

Annons

För trots att Foppas år med hockeyn var fulla av eufori och oförglömliga minnen, fanns det en mörk baksida. Uppe bland toppen är skador vanliga, och kroppen får sig en rejäl omgång ute på isen. Det har Foppa bistert blivit varse om.

Peter "Foppa" Forsberg om svåra tiden bakom kulisserna

I ett samtal med kocken Dante Zia ute på däck, öppnar Foppa upp om skadorna ute på isen.

– Hur många operationer hade du?, frågar Dante.

– 22 totalt. Axeln två gånger och opererade bort mjälten, efter en match, svarar Foppa.

Annons

– Du fick en smäll?

– Troligtvis fick jag det.

Dante frågar om man blir undersökt av läkare efter match, men för Foppa hann det inte ens gå så långt. Det var efter en Stanley Cup-seger mot Los Angeles 2001, som Foppa blev livshotande sjuk. Han själv uppfattade inte vad som hänt, utan gav sedvanliga intervjuer efter match, och hade bara lite ont på vänstersidan.

– Nej, men jag höll på dö. Jag hade 1,7 liter blod i magen, och när det blir så får de skära rakt igenom magmuskeln, annars kan de ju gå runt och ta ut den…

– Men nu var det akut, fyfan vad läskigt! 22 operationer, det är mycket, det är livet man får betala som hockeyproffs, säger en omskakad Zia.

Foto: Max

Annons