Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carola fick lämna med omedelbar verkan – problemen under inspelningen

02 sep, 2024, 16:30
Carola Häggkvist berättar själv om händelsen under inspelningen av norska Så mycket bättre.
Annons

Carola Häggkvist har stått på scen i över 40 år, framfört låtar som ”Säg mig var du står”, ”Främling” och ”Fångad av en stormvind” i ett högoktanigt tempo som fått publiken att taktfast applådera, sjunga med och gunga som om det inte fanns någon morgondag.

Allt om Carola Häggkvist!Brand logo
Allt om Carola Häggkvist!

Med sin röst har hon även lyckats med bedriften att bli ett namn i utlandet. Därför är det kanske inte så konstigt att Carola, som allra första svensk, medverkar i norska versionen av Så mycket bättre.

Annons

Programmet är hon väl bekant med. Carola deltog ju i svenska ”Så mycket bättre” 2014 och bjöd på tolkningar av Ola Salos ”Tell me This Night is Over” och Orups ”Sjung Halleluja (och prisa Gud)”.

Carola Häggkvist
Carola Häggkvist har ett hektiskt schema.Karin Törnblom/TT

Carola fick lämna inspelningen

Produktionen har dock behövt anpassa sig till Carola. Samtidigt som inspelningen pågår har artisten haft en inbokad spelning på Sarbsborgfestivalen i Norge, vilket gjort att Carola behövt lämna inspelningen i all hast.

”Ja det blev faktiskt en liten avstickare till Sarpsborgfestivalen över dagen .. ( som redan var lovad & bokat innan norska Tv - inspelningen kom in ) Då fick det bli privatplan från Sarpsborg på ’hem vägen’ tillbaks till Bodö & kärringö, för att hinna vara på plats tidigt nästa morgon”, skriver Carola i ett inlägg på Instagram.

Annons

Carolas egna ord

Carola fortsätter inlägget med att tacka produktionen för att de löste ett plan, så att hon kunde fullfölja sin spelning i Sarpsborg.

Själva flygresan dit verkar också ha varit toppen.

”Det var en helt fantastisk himmel i solnedgången som jag bär med mig i mitt hjärta. Älskar att flyga. Vara nära. Och jag stornjöt av havskräftorna och bubblet som tjejerna hade fixat. Så vänligt och omtänksamt. Det blev faktiskt en liten ’andnings-paus’ mitt i mitt extremt hektiskt schema… överraskande nog. Jag somnade som en sten efter 30 min på planet”.

Foto: TT/Instagram

Annons