Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Rasar efter händelsen i Nyhetsmorgon – flera tittare reagerar kraftigt

16 okt, 2024, 14:30
Tittarna är inte nöjda med väderinslaget i Nyhetsmorgon – nu kommer kritik från flera håll.
Annons

I flera decennier har Nyhetsmorgon samlat tv-tittarna om morgnarna och för många är det helt otänkbart att starta dagen utan lite hederlig nyhetsrapportering från folkkära TV4-profiler.

Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

Troget står kunniga namn som Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter i rutan, berättar om senaste nytt och vägleder tittarna genom det är aktuellt just nu.

Många skulle beskriva som ett självspelande piano, ett väloljat maskineri som inte behöver så mycket service eftersom det hanteras av så erfarna personer på TV4.

Annons
Rania Shemoun Olsson
Rania Shemoun Olsson är en av alla profiler som rattar Nyhetsmorgon i TV4. TV4

Madeleines Westins beslut

I programmet avhandlas både höga och låga ämnen. Förutom nyheter, intervjuer och matlagning, så har vädret alltid varit ett uppskattat inslag i Nyhetsmorgon.

Under onsdagen var det ingen mindre än Madeleine Westin som fick äran att läsa vädret i direktsändning. Hon har varit meteorolog på TV4 i närmare 30 år och är känd för sin proffsighet.

Kritiken i Nyhetsmorgon

Trots detta är hon inte skonad från kritik. Flera tittarna reagerade nämligen starkt på kartan när hon läste upp vädret i Sverige och tyckte att hon glömde ett viktigt landskap.

Annons

”Såg precis vädret, men när ni visar södra Sverige är nästan hela Skåne borta!!! Kunde inte se vad vi får för väder. Vi tillhör också Sverige”, skriver en person i Nyhetsmorgons kommentarsfält på Instagram.

”Hade fan varit bättre om vi tillhört Danmark”, skriver en annan.

Madeleine Westin
Flera tittare tyckte att Skåne glömdes bort i väderinslaget. TV4

Foto: TV4

Annons