Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Renée Nyberg utskälld – skarpa kritiken efter orden i sändning: ”Blev förbannad”

25 sep, 2024, 04:30
Renée Nybergs ord om Lasse Holm får kändisen att rasa – nu vädrar han sitt missnöje offentligt.
Annons

Renée Nyberg är säkerheten själv. Under åren har hon intervjuat otaliga personer, ställt frågor som grävt på djupet och skyfflat fram livsöden som fått tittarnas ögon att tåras.

Här rättas Renée Nyberg – inför allaBrand logo
Här rättas Renée Nyberg – inför alla

Flera gånger har hon kammat hem Kristallen som årets bästa kvinnliga programledare, vilket vittnar om att Renée vet vad hon gör när hon spelar in sina känslosamma program.

Att det är just program med ett brett känsloregister som är Renées signum är tydligt. Förutom Renées brygga rattar hon Vilket Liv! i TV4, där man hyllar och minns kändisars karriärer.

Annons
Renée Nyberg
Renée Nyberg i succéprogrammet Vilket liv! Karin Törnblom/TT

Rasar efter Renées ord i tv

I ett avsnitt gästade Carola Häggkvist programmet. Då satt även musikgurun Lasse Holm med i studion och lyftes fram som en av huvudpersonerna till den folkkära artistens framgångar.

Orden har gjort Bert Karlsson, tidigare framgångsrik skivbolagsdirektör för Mariann Records, rasande. Han köper inte att Lasse Holm skulle vara personen bakom Carolas genombrott.

– Jag har förresten aldrig fått ett pris av musikbranschen. Det är för att jag konkurrerade med dem, etablissemanget satt ju i Stockholm och jag var utanför. Jag är inte bitter, men de försöker förvanska historien. Ta Carolas genombrott, Lasse Holm hade ju inte med det att göra alls. Han kom in efter två år, säger han till Aftonbladet.

Annons

Bert Karlsson: ”Förbannad”

Nej, Bert är inte alls nöjd med Renées sätt att lyfta fram Lasse Holm i programmet.

– Jag blev förbannad. Ska man berätta en historia så ska det vara rätt och inte göra andra personer till huvudpersoner. Lasse skrev låten och producerade den, inget annat.

Bert Karlsson
Bert Karlsson blev förbannad när han såg avsnittet med Carola. Henrik Jansson/Expressen/TT

Foto: TT

Annons