Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Renée Nybergs beteende – får sin gäst att bryta ihop

16 sep, 2024, 15:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Mitt under programmet så gör Renée Nyberg det otänkbara, som rör sin gäst till tårar.
Annons
Gunde Svan i tårar efter känslosamma fråganBrand logo
Gunde Svan i tårar efter känslosamma frågan

Det var nu Peter Jöbacks tur att bli hyllad i TV4:s succéprogram Vilket Liv! med Renée Nyberg.

Musikalstjärnan och artisten blev överraskad gång på gång under programmet när flera kända ansikten var på plats för att hylla honom och hans karriär. Några av dessa var Ola Salo, Lisa Nilsson, Petra Marklund, Sarah Dawn Finer m.m.

Dessutom gästas programmet även av Jöbacks make, Oscar.

Men det var en viktig person i Peters liv som inte kunde närvara under kvällen – och när Renée tar upp detta så rörs han till tårar.

Annons
Peter Jöback i Vilket Liv! TV4.

Personen i fråga var Peters bror, Mikael.

Trots att han inte kunde närvara under kvällen på Oscarsteaterns scen så hade han skickat med några välvalda ord som Renée fick läsa upp.

Rörs till tårar

– Din bror, Mikael, hade velat vara här i kväll. Men han har skickat en hälsning till dig som jag tänkte läsa upp, säger Renée Nyberg i programmet.

Sagt och gjort så tar programledaren upp ett brev och läser upp.

”Hej Peter, storebror Mikael här. Hade gärna velat vara där i kväll. Du är för mig en älskad lillebror, först och främst. Vi delar samma historia med den lilla skillnaden att jag är sex år äldre, utan att vara sex år klokare. Vi upplevde ett hårt liv med vår dominante far. Jag var ju äldst, men jag flyttade hemifrån så fort det fanns en möjlighet. Hemma var jag i ständig konflikt med vår far. Vi två bröder växte ju upp tillsammans, men ändå separerat. Att jag var sex år äldre gav mig det outtalade ansvaret att skydda dig, min lillebror. Musiken hade vi ständigt med oss. Kanske var det vår trygghet? Peter, du är en klippa. Mitt stöd i tillvaron. Ha en fin kväll. Du är verkligen värd att bli hyllad. Jag älskar dig, min käre bror”.

Annons
Bryter ihop. TV4.
Inte ett öga torrt när Renée läser upp Mikaels brev. TV4.

Inte ens Renée själv kunde stoppa sig själv från att bli rörd och när hon läst hela brevet så berättar Peter att hans bror just nu går igenom en kamp mot Parkinsons sjukdom.

Annons

– Det är bara han och jag kvar nu från den ursprungliga familjen. Tyvärr har min brorsa fått en sjukdom som heter Parkinson, en fruktansvärd sjukdom. Som jag önskar att han inte hade. Jag älskar min bror. Jag blev jätterörd av det här. Det var väldigt fint, säger sångaren i programmet där Renée sedan räcker över brevet till honom.

Får brevet. TV4.

Vilket vacker stund att ta del av, vi skickar all kärlek till Peter och hans bror Mikael.

Bild: TV4

Annons