Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Renée Nybergs tråkiga beslut med David Hellenius – efter alla år

27 aug, 2024, 05:30
Renée Nyberg och David Hellenius besked – efter alla år tillsammans.
Annons

Renée Nyberg behöver ingen närmare beskrivning – och det gör inte hennes make David Hellenius heller. Tillsammans är de ett av Sveriges kändaste par, med flera hyllade tv-program på sitt samvete.

Allt du vill veta om David HelleniusBrand logo
Allt du vill veta om David Hellenius

Priser efter priser har haglat över tv-paret. Inte minst har de rönt stora framgångar på Kristallengalan, där båda utsetts till Årets programledare flera gånger och fyllt på ett prisskåp som är få förunnat.

När Renée och David programleder jublar publiken, applåderar frenetiskt med händerna och ler brett åt deras charm, vilket deras framgångar är ett kvitto på.

Annons
Renée Nyberg och David Hellenius
Renée Nyberg och David Hellenius har prisats flera gånger för Kristallen. Stina Stjernkvist/TT

Davids beslut med Renée

Därför är det tråkigt att de aldrig medverkar i samma program. Faktum är att de inte sedan Slussen i TV3, där Renée och David träffade varandra för över 20 år sedan, programlett ihop.

Om de själva fått bestämma hade det blivit mer av den varan. För Svensk Damtidning har David berättat att han mer än gärna arbetar med sin hustru, men att det då måste vara rätt projekt.

– Jag tror att vi skulle vara bra och komplettera varandra. Det gäller bara att hitta rätt så att man inte gör det bara för att man ska göra det. Men det vore kul att hitta något som passar.

Annons

Renée om att jobba med David

Samtidigt har det inte funnits chanser. Renée har i podcasten TV-fabriken avslöjat att hon och David blivit tillfrågade att tävla i SVT-programmet På spåret.

– Vi har fått den frågan några gånger. Det är ju det där att man inte vill genera sig inför hela svenska folket.

– Det där är alltid en fråga om medverkan i andra kanaler. Skulle vi ha nåt program som sänds mittemot På spåret tror jag TV4 skulle ha svårt att godkänna det. Let’s Dance gick väl mot På spåret och det hade varit svårt att få in samma programledare i samma program.

Renée Nyberg och David Hellenius
Renée Nyberg och David Hellenius har varit ett par i över 20 år. Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons