Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så mycket kostade Pernillas bröllop – svindlande summan: ”Absolut inte gratis”

16 sep, 2024, 12:00
Pernilla Wahlgrens och Christian Bauers bröllop var ingen billig historia.
Annons

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer flög ned sina vänner till spanska Marbella, bjöd in till en bröllopsfest som varade i tre dagar och såg till att alla lämnade med en känsla av nöjdhet.

Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!

Men att ratta ett stort bröllop utomlands är ingen billig historia. Det är mycket som ska planeras, mycket som ska inhandlas och vill man att det ska bli sagolikt får man slå på stora trumman.

Redan dagen innan det stora bröllopet hade ett större gästsällskap stationerat sig på den svenske stjärnkocken Stefano Catanaccis italienska krog Caos i Marbella för att värma upp inför de annalkande festligheterna.

Annons
Pernilla Wahlgrens bröllop
Pernilla Wahlgrens och Christian Bauers bröllop blev ingen billig historia. Stefan Jerrevång/ Aftonbladet / TT

Så mycket kostade bröllopet

När det väl var dags för vigsel sparade Pernilla inte på krutet. Inridandes på en häst tog hon sig till altaret, där en känslosam Christian väntade på sin älskade hustru.

Enligt Hänt kostade bröllopsplatsen runt 180 000 kronor, följt av en bröllopsmiddag vars meny kostade ungefär 145 000 kronor och en öppen bar med dryck för 47 000 kronor.

Allt som allt landar prislappen på ungefär 372 000 kronor, vilket vittnar om att Pernilla och Christian tog i med hårdhandskarna för att skapa sitt sagobröllop.

Annons

Pernilla vägrar kommentera

Den exakta prislappen är dock svår att svara på. Pernilla Wahlgren har själv inte velat avslöja hur mycket pengar som lagts på bröllopet, men säger att det är en hel del.

– Ja vad kostar kalaset, det kommer jag inte svara på. Men nej, det är absolut inte gratis. Men när jag tycker att det blir för dyrt så får jag bara tänka så här att, vad fan, jag har aldrig haft en stor fest, säger Pernilla Wahlgren till Expressen och fortsätter:

Annons

– Jag har haft två stora fester när jag fyllt år, och båda har varit överraskningsfester – vilket betyder att någon annan har betalat för kalaset. Så det är verkligen pay back time, nu ger jag tillbaka.

Christian Bauer och Pernilla Wahlgren
Christian Bauer och Pernilla Wahlgren visar sin uppskattning för varandra med en kyss. Stefan Jerrevång / Aftonbladet / TT

Foto: TT

Annons