Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sanningen om Mona Tumbas skakiga äktenskap med Sven – otroheten bakom lyckliga fasaden

04 jan, 2022, 15:51
AvIndra Nordemar

I över 50 år levde Mona Tumba med hockeylegenden Sven "Nenne" Tumba. Nu berättar hon om det händelserika och ovanliga äktenskapet, som till stor del kantades av otrohet.

Annons
Mona Tumba avslöjar: det här är min dröm-manBrand logo
Mona Tumba avslöjar: det här är min dröm-man

Mona Tumba, tidigare Mona Nessim, växte upp i finare överklassmiljö. Men hennes liv förändrades för alltid när hon mötte hockeylegendaren Sven "Nenne" Tumba.

Hon var 19, han 29, när de gifte sig hösten 1960. Ett giftermål som inte var uppskattat av Monas pappa Nils Nassim – en idrottsman var inte tillräckligt fin för Mona, tyckte han. Men hon var tokkär.

Men det stod tidigt klart för Mona att det inte skulle bli något vanligt äktenskap. Hon hade gift sig med en impulsiv, social och gränslös man – en man som älskade människor, och som älskade honom, och dessutom en flickidol utan dess like.

Mona Tumba om Sven Tumbas otrohet: "Stänger ögon och öron"

Det omtalade äktenskapet varade i över 50 år, innan Sven somnade in 2011, 80 år gammal.

Men de händelserika och kärleksfulla åren var inte alltid så lyckliga som makarna gav sken av.

I samband med att hennes biografi "Mona Tumba – Mina Sanning" släpptes i fjol, avslöjade hon för Svensk Damtidning hur det egentligen kunde se ut bakom stängda dörrar.

Annons

– Jag förstod snabbt att Nenne inte alltid var trogen, sa hon då och fortsatte.

– Men så hade han också en stor sexdrift, vilket ledde till många klavertramp.

Sven och Mona Tumba vid sitt hus i Höllviken, Skåne, 1968.

Otroheten var som värsta i början av äktenskapet. Telefonen ringde konstant. Flickor ursäktade sig för att ha ringt fel på andra änden. Mona förstod men blundade för sanningen.

Och Sven har själv avslöjat i sina memoarer att han hade "affärer med många olika kvinnor".

– När jag inte ser det med ögonen, då stänger jag ögonen och öronen, säger hon i SVT dokumentären "Tumba – en släkt saga".

– Jag visste att det var mig han älskade, det andra betyder inte någonting.

Mona Tumba om maken "Nenne": "Mannen jag älskade"

Mona älskade sin make "Nenne" djupt, och otroheten blev bättre med åren. Hon valde att förlåta i stället för att vara bitter över det förflutna.

Annons

– Nej, då blir du en sur gammal kärring. Jag visste ju vem jag gifte mig med och man kan inte göra om en människa. Det är klart jag blev ledsen och besviken, men han var mannen jag älskade och jag vet att han älskade mig också. Han var aldrig elak utan alltid mån om mig. Jag kunde kalla honom en apa och skälla ut honom, men sedan släppte jag det och gick vidare, säger Mona till Svensk Dam.

Foto: TT

LÄS MER: Lotta Engbergs besked till Soldoktorn: Vill lämna

LÄS MER: Stora fadäsen efter sjukdomsbeskedet – tvingas be drottning Silvia om ursäkt!

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens unika detalj i nya lyxhuset – se bilderna!

Annons