Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sarah Sjöströms kärlekshemlighet – dolde allt i OS-sändningarna

05 aug, 2024, 09:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Sarah Sjöström.
Sarah Sjöströms kärlekslycka. Foto: TT.
En lycklig Sarah Sjöström reste till Paris för att kamma hem två guldmedaljer – nu kommer hemligheten fram.
Annons
Victoria i Paris – här pratar hon franska med barnen!Brand logo
Victoria i Paris – här pratar hon franska med barnen!

Det blev dubbel lycka för Sarah Sjöström i OS i Paris.

En guldmedalj i både 100 och 50 meter frisim.

Nu kommer däremot ett helt annat glädjebesked i Sjöströms liv upp till ytan.

Kärlekshemligheten kommer fram

Det var ingen överraskning att Sarah Sjöström tog första plats i 50 meter frisim i helgen. En distans hon kommit att dominera genom åren.

Guldmedaljen i 100 meter frisim under onsdagens lopp var däremot inte lika given. Sarah vart till och med förvånad själv över att hon lyckades kamma hem guldet. Hon valde att ställa upp kort innan tävlingen skulle äga rum – så pass sent inpå att hennes familj inte hade hunnit åka ner.

De enda i Sarahs familj som befann sig på läktaren var hennes svärmor Birgitta de Jong Skierus och stora kärlek Johan de Jong Skierus.

Annons

Nu är OS över för Sarah som kan resa hem tillsammans med sin familj och Johan. Då börjar ett helt annat liv – nämligen ett gift sådant. Nu kommer nämligen Sarah och Johans hemlighet fram. Paret gifte sig – bara dagar innan OS i Paris, något Stoppa Pressarna var först med att rapportera.

Sarah Sjöström.
Det blev en segerkyss med maken Johan efter Sarahs andra guld i OS. Foto: Jessica Gow/TT

Dolde allt i OS-sändningarna

Varför Sarah och Johan valde att hålla giftemålet hemligt har med juridiken att göra. Paret har nämligen planerat att gifta sig i Italien – där det inte är möjligt att gifta sig som svensk.

– Det var en liten formell ceremoni för pappersarbetets skull inför vår riktiga vigselceremoni som är utomlands om några månader, säger Sarah till Stoppa Pressarna.

Det riktiga bröllopet är planerat att äga rum i slutet på september i byn Pienza på den italienska landsbygden i Toscana.

Annons

– Det är ganska mycket att göra inför det. Det är jättekul att vinna OS-medaljer, men i slutändan är det viktigaste att vara med familj och vänner känns det som, säger Sjöström till Stoppa Pressarna.

Sarah och Johan dolde giftemålet i OS-sändningarna – de bar inte ens vigselringarna.

– Vi har inte ringen på, men när jag har ringen på kan jag kalla honom min man, säger hon.

De var däremot omöjligt att dölja kärleken helt. När Sarah kammade hem sin andra guldmedalj under söndagen rusade hon upp till läktaren för att kyssa sin Johan.

Foto: TT.

Annons