Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Situationen kring prins George, 11, ute – hovet vägrar svara

22 aug, 2024, 18:30
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Prins Harry och George.
Foto: TT.
Prins George riskerar att behöva delta i den kontroversiella traditionen – enligt kungliga författaren.
Annons
Prins Williams avslöjande ord om prinsessan CharlotteBrand logo
Prins Williams avslöjande ord om prinsessan Charlotte

Prins George fyllde nyligen 11 år.

I slutet av sommaren rapporteras det att han ska få följa med sin pappa prins William ut i skogen för att jaga.

Något som lett till spekulationer kring om han kommer att behöva delta i den omdiskuterade kungliga traditionen.

Kontroversiella ritualen

Enligt den brittiska tidningen The Mirror ska prins George få följa med sin pappa William ut och jaga i området runt Balmoral slott i Skottland i slutet av augusti.

Något som fått den kungliga författaren Duncan Larcombe att reagera.

Larcombe har skrivit boken " Prince Harry: The Inside Story" om prins George farbror och höjer nu ett varningens finger inför den kommande jakten.

Brittiska kungafamiljen.
Kungliga författaren Duncan Larcombe oroar sig för prins George, 11. Foto: / SplashNews.com

Till tidningen Woman avslöjar han att jakten kan komma att innebära att en mycket omtalad kontroversiell ritual även utspelar sig.

Annons

"Det rapporterades att han kommer att gå med sin far på en hjortjakt när de besöker Balmorals egendom den här månaden. Traditionellt sprids blodet från en jägares första dödande i deras ansikte, en ritual som går tillbaka århundraden.", skriver Larcombe till Woman och fortsatte:

"För flera år sedan gick Kate med kungligheterna på en jakt, men det är oklart om George förväntas följa efter."

Hovet vägrar svara

Enligt The Mirror skulle det inte vara första gången den kontroversiella traditionen äger rum. I prins Harrys memoar "Spare" har Harry återgett hur hans huvud trycktes in i en hjortkadaver, enligt brittiska Express.

"Palatset har vägrat att kommentera påståenden om att prins George kommer att bli invigd i en av de lite mer ohyggliga kungliga traditionerna i sommar.", skriver Larcombe till Woman.

Den brittiska kungafamiljen har jagat sedan lång tid tillbaka. Prins William och Harrys farmor drottning Elisabeth följde bland annat med deras farfar prins Philip på en tigerjakt i Indien på 1960-talet.

Enligt The Mirror deltar den brittiska kungafamiljen årligen vid en fasanskjutning vid Sandringham runt jul och en jakt på ripor vid Corgarff. En jakt prins George rapporteras ha fått följa med på sedan 2018.

Foto: TT.

Annons