Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofia Geites stora glädje över gravidbeskedet – strålar i sändningen

03 sep, 2024, 15:00
Sofia Geite och Johan Edlund
TT
Sofia Geite pratar om babybeskedet i direktsändning!
Annons

Sofia Geite, känd från Nyhetsmorgon, är inte bara en sällsynt skicklig programledare och intervjuare – hon är också en kärleksfull mamma! Tillsammans med maken Johan Edlund, som också arbetar på TV4, har hon två döttrar: Elsa, 11 år, och Ester, 6 år.

Sofia vet vilken oerhörd gåva det är, detta att få ett barn, att få chansen att guida ett nytt liv in i världen. Därför strålade det om henne i gårdagens sändning av Nyhetsmorgon.

”MEN SNÄLLA!” • Hen i kungafamiljen vill kändisarna fastna i en hiss medBrand logo
”MEN SNÄLLA!” • Hen i kungafamiljen vill kändisarna fastna i en hiss med

Sofia Geite om babybeskedet – berättar i sändning

Sofia Geite och Johan Edlund
TT

Det låg nämligen på Sofia och kollegan Martin Järborg att avhandla veckans stora bebisbesked. Prinsessan Sofia är gravid och väntar sitt fjärde barn.

Annons

– Kungen och drottningen kommer att få ett nionde barnbarn, säger Sofia i sändningen.

Sofia och Martin intervjuade kungaexperten Claes-Johan Larsson om det nya barnet, och Claes-Johan reagerade på att nyheten inte hade gjort ett större avtryck i den allmänna rapporteringen.

– Folk är lite fokuserade på andra saker, den stora sensationen med kungliga barnbarn är lite förbigången, för tronföljden är säkrad, säger Claes-Johan.

Sofia, Martin och Claes-Johan diskuterade därefter successionsordningen, var den nya kungligheten kommer att placeras där. Det finns redan en plats vigd åt barnet: efter storebror prins Julian och före faster prinsessan Madeleine.

Avslöjar i Nyhetsmorgon: "Om det blir en flicka..."

Däremot vet vi inte om det blir en prins eller prinsessa. Claes-Johan vet i alla fall vad han hoppas på.

7 saker du inte visste om Sofia GeiteBrand logo
7 saker du inte visste om Sofia Geite

– Det är ju trevligt för familjen om det blir en flicka! Kanske en Josephine. Eller en Marit. Jag tycker inte att vi ska vara rädda för de historiska namnen. Eller så kan man hedra en i kungliga familjen som jag tycker är väldigt duktig, prinsessan Christina, säger Claes-Johan, innan Sofia avslutar inslaget på bästa sätt:

– Oavsett om det blir en pojke eller flicka så önskar vi lycka till.

Annons