Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sonens markering mot Helena Seger – här blir hon bortvald inför alla

14 okt, 2024, 08:41
Helena Seger och Maximilian Ibrahimovic
TT
Maximilian Ibrahimovic väljer pappa Zlatan framför mamma Helena Seger.
Annons

Maximilian Ibrahimovic har på kort tid fått ett både sportsligt och medialt genombrott. Han har tagit sin första steg ur pappa Zlatans skugga – och på allvar etablerat sig som en fotbollstalang på egna meriter.

De senaste månaderna har Maximilian gjort mål både för Milans ungdomslag och pojklandslaget. Det är oundvikligt att parallellerna börjar dras till den ohyggligt framgångsrike fadern.

Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger vissteBrand logo
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger visste

Maximilian väljer bort Helena Seger

Inte minst för att Maximilian har börjat kalla sig för just Maximilian Ibrahimovic. Tidigare har han lystrat till sin mamma Helenas efternamn, Seger.

Men nu har Maximilian tydligt markerat att han vill bli identifierad som en Ibrahimovic.

– Det är mitt familjenamn så att inte köra med det hade känts skumt. Jag är stolt över att vara en Ibrahimovic, säger Maximilian till Expressen.

Annons

– Jag tänker inte på pressen, jag försöker bara göra mitt bästa varje dag och jag jämför inte mig själv med någon.

Svensk Dam har tidigare haft uppgifter om att Maximilian och Vincent hette "Seger" när de gick i skolan i Stockholm – något som också bekräftats av Zlatan i boken Adrenalina.

”Det är deras plats, de måste få vara viktiga, inte jag. De är Vincent och Maximilian, inte Zlatans barn. Det var därför vi skrev in dem i skolan i min frus efternamn. De ska inte behöva leva sina liv med att spela rollen som Ibrahimovićs söner, i den mån det är möjligt”, skriver Zlatan i boken.

Maximilian hyllar Helena: "Hon är helt enkelt bäst"

Helena Seger
Helena var där för att stötta Maximilian. Jonathan Moscrop

Men Helena har såklart också spelat en fullständigt avgörande roll i Maximilians resa. Hon har alltid funnits där för sin son och dök så sent som i september upp på bilder där hon satt på läktaren för att se Maximilian möta ärkerivalerna Inters ungdomslag.

– För mig är hon helt enkelt bäst. Hon stöttar både mig och Vincent väldigt mycket. Hon håller ihop familjen, säger Maximilian till SVT.

Annons