Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Stefan Löfvens tuffa beslut med hustrun Ulla – efter 21 år som gifta

22 sep, 2024, 06:00
Stefan Löfven och Ulla Löfven
TT
Stefan Löfven och hustrun Ulla har fattat ett gemensamt beslut efter 21 år som gifta.
Annons

Stefan Löfven träffade sin Ulla när hon var gift med en annan man. Då arbetade hon som chefssekreterare på Hägglund & Söner, där Stefan också var anställd.

Ulla hade två barn med sin dåvarande make, så kärleken mellan henne och Stefan splittrade en familj.

5 saker du inte visste om kungen!Brand logo
5 saker du inte visste om kungen!

Stefan Löfven och Ulla har fattat sitt beslut

Stefan Löfven och Ulla Löfven
TT

I sina nysläppta memoarer Svetsare och statsminister berättar Stefan om deras okonventionella kärlekshistoria – men han nöjer sig inte där. Han har också med en lista med punkter, där han ger tips om hur man får ett förhållande att vara i längden.

Annons

– Det är en sammanfattning som varit en del av vårt förhållande, som gjort det starkt, säger Stefan när han gästar Efter Fem med Anna Brolin.

Anna fastnar för en av punkterna: gräla om det behövs! Men Stefan insisterar på att alla har ett behov av att rensa luften då och då.

– Det är inte så att vi har ett perfekt förhållande. Det är inte så att vi inte gör det. Vi tycker olika. Det berikar, om man gör det på rätt sätt och respekterar varandra, säger Stefan.

Stefan Löfven: "Gör det flera gånger i veckan"

En annan av punkterna är mer väntad: säg ofta att ni älskar varandra. Där lever Stefan som han lär – det är ett beslut som han och Ulla fattat gemensamt efter 21 år som gifta.

– Jag vill nog påstå att jag gör det rätt ofta. Flera gånger i veckan. ibland varje dag. Ibland kanske det går någon dag, ibland blir det flera gånger på en dag, säger han.

Ulla ställer sällan upp på intervjuer, men har gjort ett undantag för Svensk Dam. Hon berättar att även om kärlekshistorien med Stefan hade en dramatisk inledning, så är konflikterna över sedan länge.

– Stefan har ett jättebra förhållande till mina barn och barnbarn och vi har ett bra förhållande till min före detta man, säger Ulla i intervjun.

Annons