Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Steffo Törnquists hustru ställer skilsmässokrav i direktsändning: “Släpper bomben”

23 aug, 2024, 08:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Steffo Törnquist.
Foto: TT, TV4.
Steffo Törnquist, 68, hustru Caroline, 64, gästar Nyhetsmorgon för att prata skilsmässor. Då ställer hon krav.
Annons
Här vägrar Steffo svara på känsliga frågan om kungenBrand logo
Här vägrar Steffo svara på känsliga frågan om kungen

Nyhetsmorgons Steffo Törnquist, 68, är sedan 2008 gift med juristen Caroline Törnquist, 64.

När hon gästar makens program under onsdagsmorgonen är hon på plats för att prata skilsmässor.

Då förklarar hon vikten i att skriva äktenskapsförord och ställer skilsmässokrav.

"Släpper bomben"

Onsdagsmorgonen den 21:e augusti är inte första gången Caroline gästar Nyhetsmorgon. Som jurist får hon ofta komma dit för att dela med sig av sina bästa tips när det kommer till äktenskap.

Denna gång var inget undantag och Caroline ger sitt främsta tips – att sätta sig in i sin egna ekonomin innan man släpper den stora bomben att man vill skiljas.

Steffo.
Caroline och Steffo Törnquist har varit lyckligt gifta sedan 2008. Foto: Eero Hannukainen/TT

– Alltså min egen ovetenskapliga undersökning säger att många har inte koll. Många vågar inte prata om den här typen av frågor inom sitt äktenskap, så mitt råd nummer ett är ju att om du går och funderar på att inte fortsätta: sätt dig in i, hur ser min ekonomi ut? Har jag skrivit på ett äktenskapsförord kanske för 10-15-20 år sedan? Äktenskapsförord är offentlig handling, det finns registrerat hos Skatteverket, beställ en kopia, säger Caroline och fortsätter:

Annons

– Titta på din deklaration, vad har jag på mina konton, men också vad har jag för konton? För när du väl sedan släpper bomben eller bomben släpps av din partner, då är man i en sådan chock och då upplever inte jag att man tänker logiskt och klart.

"Tycker inte det är fel"

Morgonens programledare Sofia Geite frågar Caroline varför man ens bör skriva ett äktenskapsförord.

– Alltså det är väldigt individuellt. Men jag tycker inte det är fel att man diskuterar; behöver vi ha ett äktenskapsförord? Det finns dem som behöver ha för att de är delägare i en firma. Det kan vara att den ena parten har ärvt väldigt mycket med villkor om enskild egendom, säger Caroline.

Caroline ser äktenskapsförord som en positiv sak och tycker inte man ska ta illa upp om frågan kommer. Så när det gäller henne själv och maken Steffo var hon tidig med kravet för på bröllopsdagen var det redan undertecknat.

Foto: TT, TV4.

Annons