Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Stjärnan lämnar TV4 efter alla år – Jenny Alversjö om hans sorgliga beslut

13 jul, 2024, 22:00
En folkkär TV4-profil meddelar att han lämnar kanalen efter 28 år. Här är Jenny Alversjös ord om det sorgliga beslutet.
Annons

Det är ett tight och sammansvetsat gäng som jobbar på TV4, och som varje dag levererar nyheter och underhållning ut till stugorna. Och det är tydligt att man trivs där. Flera av de profiler vi ser läsa nyheterna eller ratta morgon-tv har jobbat på kanalen i decennier.

Därför blir tomrummet och sorgen påtaglig när någon av tungviktarna väljer att lämna kanalen. Nu sätter Jenny Alversjö och kollegorna ord på sorgen efter att Anders Kraft valt att lämna efter 28 år.

Därför lämnar Anders Kraft TV4 – efter 28 årBrand logo
Därför lämnar Anders Kraft TV4 – efter 28 år

Sorgen på TV4 efter Anders Krafts uppsägning

Det var under fredagen som den mångårige medarbetaren Anders Kraft lät meddela att han lämnar TV4, efter 28 på kanalen. De senaste åren har han arbetat som nyhetsankare och gjort över tusen sändningar, men har också synts flera år i Nyhetsmorgon, i TV4:s lokala redaktion i Halland, och som programledare.

Annons

Att lämna var Anders egna beslut, och i ett mail till kollegorna på kanalen berättade han att han känt ett behov om att ändra om i sin roll.

"Jag har också under de senaste åren vid olika tillfällen bett vår ledning om att få jobba andra tider och även arbeta med annat än nyheter ett tag. En önskan och ett behov som stärkts det senaste året" skrev han i mailet som bland annat Expressen delat.

TV4 Nyheternas chef Frederick Malmberg, berättade för tidningen att de är ledsna att han lämnar.

– Företaget och jag har haft en dialog med Anders under en ganska lång period, och till slut har han landat i det här. Vi vill ha Anders kvar, det är liksom ingenting att snacka om.

Anders Kraft.
Nu väntar nya äventyr för Anders Kraft.Charlotte Brunzell/TT

TV4-kollegornas hälsning till Anders Kraft

Det är tydligt att Anders också kommer vara mycket saknad av kollegorna, och tittarna. På Nyhetsmorgons Instagram delar man ett klipp där flera namnkunniga profiler skickar en hälsning till Anders:

Annons

– Världens bästa Anders! Jag fick jobba med dig i 6 år, och det är några av de bästa åren i mitt liv, inom tv. Vi åkte segway i studion, du blev biten av en orm..., säger Kristin Kaspersen.

– En grundpelare i rutan – men det lät också väldigt härligt att du vill sitta och dricka kaffe med din älskade och vara med dina barn, hälsar Malou von Sievers.

– Kanske ta en sväng ned till Rivieran och skörda lite schyssta röda viner, det låter ju inte helt fel det heller, säger veteranen Bengt Magnusson.

– Anders, du är helt fantastisk. Jag kommer sakna dig oerhört!, hälsar Nymo-stjärnan Jenny Alversjö.

– Det finns inte så många göteborgare här, så jag är jättebesviken över att du väljer att lämna mig!, säger Carolin Björnerhag.

Se klippet nedan:

Foto: TV4/TT

Annons