Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Suzanne Reuters ilska – dödförklarades av misstag

29 sep, 2024, 10:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Dödförklarades framför sonen: "Så fruktansvärt".
Annons
Allt om Suzanne Reuter!Brand logo
Allt om Suzanne Reuter!

Suzanne Reuter är en av Sveriges mest folkkära och mångsidiga skådespelerskor, med en karriär som sträcker sig över flera decennier inom både film, teater och TV.

Hennes genombrott kom på 1980-talet, och hon har sedan dess medverkat i några av Sveriges mest älskade TV-serier som Lorry, Rederiet och Svensson, Svensson.

På den privata fronten har Suzanne haft det mindre bra – då hennes son en dag fick ett samtal om att hans mamma skulle ha dött.

Fantastiska Suzanne! FREDRIK SANDBERG /TT

Dödförklarad av misstag

Under en tid i Suzannes liv var hon tvungen till att gå igenom en mindre hjärtoperation. Operationen gick som planerat men falska rykten spred sig snabbt kring att Suzanne skulle ha dött under operationen, rykten som nådde hennes son, Simon.

Annons

Det var nämligen en känd tidning som hade misstolkat det hela.

I programmet Över Atlanten berättar skådespelerskan mer om händelsen.

– Man kan få dödsbesked på olika sätt. Det var en tidning som ringde hem till Simon, för de har inte mitt nummer och vet att de inte ska ringa, och det fanns en orsak varför de inte ringde mig. Och det här är så hemskt, då säger de tidningens namn och sen frågar ”kan du bekräfta att din mor Suzanne Reuter är avliden?” i telefonen, berättar hon i programmet.

Suzanne tillsammans med sonen, Simon. Karin Törnblom/TT

– Och hans flickvän, mamman till barnen, är ju där. Han blir likblek, grön, håller sig i kylskåpet för att inte svimma, ringer mig snabbt som fan när jag hade telefonen med mig och kunde svara. Så kan det gå ibland.

Annons

Suzanne konstaterar sedan att sånt beteende inte är klokt och att det är inget annat än fruktansvärt att sprida sådana rykten.

Som tur var kunde Simon tillsist få det bekräftat att hans mamma absolut inte var avliden, utan levde och mådde bra.

Bild: TT

Annons