Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sven-Göran Eriksson död – blev 76 år gammal

26 aug, 2024, 11:23
Sven-Göran Eriksson
TT
Sven-Göran Eriksson är död, rapporterar Sky.
Annons

Sven-Göran Eriksson är en av Sveriges mest framgångsrika tränare genom tiderna. Han vann Serie A med italienska storklubben Lazio och tränade det engelska herrlandslaget.

Nu har han avlidit i cancer, 76 år gammal. Brittiska Sky var först med nyheten.

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson efter cancerbeskedet: ”Gör något bra av det”Brand logo
Sven-Göran ”Svennis” Eriksson efter cancerbeskedet: ”Gör något bra av det”

Sven-Göran Eriksson död – avled i cancer

Det var i Söndagsintervjun i P1 som "Svennis" först berättade att han var sjuk.

– Alla förstår ju att jag en sjukdom som inte är bra, och alla gissar att det är cancer och det är det, säger han i intervjun och berättar att han i bästa fall har ett år kvar att leva.

– Jag vet väl på ett ungefär, att kanske i bästa fall ett år, i sämsta fall lite mindre, eller i bästa fall kanske ännu längre.

Nära vännen: "Jag känner mig sorgsen"

Nära vännen Anders Runebjer uttalade sig nyligen i Daily Mirror om att ikonens hälsa var på upphällningen.

– Jag har besökt Sven. Jag känner mig sorgsen, men jag är glad över att ha lärt känna honom och att jag fortfarande kan besöka honom, säger Anders till den brittiska tidningen.

Den sista tiden i livet tillbringade Svennis i sitt älskade Värmland. Han hade sin herrgård Björkefors, som ligger vid sjön Fryken.

– Sorgligt nog tillåter inte hans tillstånd att promenera vid Fryken längre. Det är tufft för honom. Jag besöker honom ibland, men han behöver ha tid med sin familj. Svennis intressen nu är läsa historieböcker, titta på fotboll och lyssna på klassisk musik och Abba. Han kollade både på EM och OS. En dag kollade han på fem EM-matcher, säger Anders.

Annons