Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Svensk Dam avslöjar: Så mycket betalade ABBA-Björn för nya lyxvillan – chockerande prislappen

23 jul, 2024, 18:00
Här är prislappen som Björn Ulvaeus betalade för sitt drömhus ute på Djurgården.
Annons

ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus flyttade år 2022 in i en lyxvåning i Stockholm, ihop med den nya kärleken Christina Sas. Detta efter att han lämnat den exklusiva villan ute på Djursholm, efter skilsmässan från ex-hustrun Lena Ulvaeus.

Men han har längtat tillbaka till friheten som kommer med att bo i hus. Svensk Dam kunde under måndagskvällen avslöja att stjärnan köpt Jonas Bergströms villa ute på Djurgården – och det här var prislappen.

Kungen & Silvia hedrar ABBA – se historiska filmen från slottetBrand logo
Kungen & Silvia hedrar ABBA – se historiska filmen från slottet

Prislappen: Så mycket betalade Björn Ulvaeus för nya lyxvillan

Prinsessan Madeleines ex-fästman Jonas Bergström bor med hustrun Stephanie i pampiga Villa Stora Astringe ute på Djurgården, sedan 2019.

Efter att ha bott en tid i stan fick de nys om villan ute på Kungliga Djurgården, och det har varit makarnas drömhus. Här har de nära till allt – de bästa skolorna, natur, och några av Sveriges allra rikaste som grannar.

Annons

Prinsparet till exempel, bor bara ett stenkast bort i sin Villa Solbacken, och i området bor också ABBA-ikonen Benny Andersson. Där bor också den forna nattklubbsentreprenören Robert Hållstrand, som idag driver företaget VetAtHome, som erbjuder veterinärbesök hemma.

Det är därför inte konstigt att villan, som är 285 kvadratmeter och tre våningar, är eftertraktad. Så pass, att Björn Ulvaeus och Christina Sas kontaktade makarna Bergström för att köpa deras hus. Villan låg inte ute till salu, och Jonas och Stephanie ville inte släppa huset i första taget.

Björn Ulvaeus och Christina Sas
Björn och Christina flyttar in i villan i höst.Charlotte Brunzell/TT

Björn och Christina var så måna om att få huset, att de personligen kom till huset och sa att de dubblar vad än paret köpte Villa Stora Astringe för 2019.

Då låg villan ute för dryga 30 miljoner kronor – men den exakta summan huset gick loss för är okänt. Trots att Jonas och Stephanie trivs så bra i huset, kunde de helt enkelt inte gå miste om den vinstaffär på över 30 miljoner kronor som en försäljning skulle innebära.

Sagt och gjort. Efter långa hemliga förhandlingar huset blev Björns och Christinas för över 6o miljoner kronor, kan Svensk Dam avslöja.

Foto: TT

Annons