Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

SVT-profilen öppnar upp om barnlyckan – är som man kunnat ana!

03 aug, 2024, 19:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Janne Danielsson JAD
Folkkära profilen öppnar upp om föräldraskapets utmaningar.
Annons
Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sig efter två år som giftaBrand logo
Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sig efter två år som gifta

SVT:s programledare Malin Olsson är just nu aktiv med att rodda SVT:s barnprogram Sommarlov, för 12:e gången! Malin har blivit en pusselbit för programmets framgång och har inga planer på att sluta.

Men utanför jobbet har Malin även mycket att stå i på hemmaplan – med hennes sambo Simon och deras gemensamma barn Hedda, 7 och minstingen Blanka, 3.

Malin tillsammans med sambon, Simon Peyron. LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

Utmaningarna med att vara förälder

I en intervju med Mama öppnar Malin Olsson upp de fina faserna med att att vara förälder – men även de jobbiga bitarna som inte alltid visas upp eller pratas om.

Annons

Hon beskriver att det bästa är att se sina barn växa och att successivt se deras personligheter växa fram – men att det även finns toppar och dalar.

– Det jobbigaste… Jag tycker ganska mycket är jobbigt med föräldraskapet, om jag ska vara helt ärligt. Men det handlar mer om mig själv egentligen.

Säger hon och fortsätter:

– Jag har lätt att bli uppstressad, tyvärr. Jag har varit på väg att bli utbränd några gånger, så jag är otroligt stresskänslig. Och att ha barn… det kan ju vara väldigt stressande. Bara att få gruppen att lämna hemmet kan vara otroligt kämpigt ibland.

Att bära ett ansvar som både mamma och offentlig profil

Malin betonar även vikten av hur viktigt det är att hon, som offentlig person, tar upp svårigheterna med familjelivet och inte bara spegla de fina stunderna på hennes sociala medier exempelvis.

Annons

I dagens samhälle menar hon på att igenkänning och acceptans är viktigt.

– Jag tror det svåraste för mig är att man ska vara så otroligt stark mentalt. Att ha tålamod, att inte bli fem år själv och säga tillbaka på deras nivå, att inte höja rösten. Att försöka vara det goda exemplet hela tiden. Men man är ju inte mer än människa. Och alla gör så gott de kan. Och sen får man inte heller glömma bort att alla har olika barn.

Malin vill dela med sig av sina upplevelser till alla andra. Janne Danielsson JAD

Till sist skickar hon med några ord till alla nyblivna mammor – som hon själv önskar att hon hade fått höra när hon blev mamma för första gången.

Annons

– Jag önskar att jag hade förstått grejen med acceptans lite tidigare.

Fina ord Malin!

Bild: TT/Instagram

Annons