Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

SVT stoppar Ernst Kirchsteiger – får inte berätta sanningen

24 aug, 2024, 23:00
Ernst Kirchsteiger
TT
Ernst Kirchsteiger hävdar att SVT har stoppat honom från att prata fritt.
Annons

TV-profilen Ernst Kirchsteiger hade en komplex relation med sin pappa. Ernst Kirchsteiger senior, som fadern hette, kämpade själv med en väldigt stor skam.

Glädjebeskedet: Här avslöjar Ernst Kirchsteiger sin comeback i tv!Brand logo
Glädjebeskedet: Här avslöjar Ernst Kirchsteiger sin comeback i tv!

SVT stoppar Ernst Kirchsteiger

Som ung stred han nämligen för Adolf Hitler. Det här är något som han helst inte talade om med sonen.

Ernst Kirchsteiger
TT

– Pappa blev inkallad när han var 19 år och hade, som han sa själv, den stora turen att bli skjuten, vilket gjorde att han blev hemtransporterad från fronten. Det var en granat som sprängdes alldeles bredvid honom, säger Ernst i en intervju med Göteborgs-Posten.

Annons

Enligt Ernst har SVT tidigare signalerat att de vill att programledaren lägger locket på kring sin familjehemlighet. Men Ernst, som numera arbetar för TV4, har ändå valt att tala fritt.

– Han bodde i Österrike när kriget bröt ut. Han var lite sparsmakad med det här... det är lite svårt att prata om. Han var ju tysk soldat och det vet jag att SVT i Stockholm helst inte vill att jag talar om, säger Ernst.

SVT: "Det är en missuppfattning"

Anders Hvidfeldt på SVT menar dock att ingen sådan munkavel delats ut.

– Det handlar om en missuppfattning. Jag kan garantera att det inte är så. Ernst får prata om vad han vill, säger Anders till Expressen.

I aktuella programmet Hemma hos Ernst har Ernst talat öppet om saknaden efter pappan. I ”Söndagsintervjun” i P1 berättade Ernst att pappan till en början var besviken på att sonen inte ”var den där atletiska fotbollsspelaren”.

– Han ville att det skulle hända något med mig som han själv inte lyckades få till. Det här gick över i försoning innan han dog, då sa han väldigt snälla saker till mig och det är jag glad för. Och så blir jag rörd, sa Ernst i intervjun.

Annons