Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

SVT:s trista besked om årets julvärd – bekräftar misstankarna

12 okt, 2024, 05:00
Nu svarar SVT på frågan vem som blir årets julvärd!
Annons

Ingen kunde ana vilken långvarig tradition som var att vänta när tv-profilen Bengt Feldreich dök upp i rutan 1959 och lyckades samla alla glada julfirare hemma i tv-sofforna.

Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”Brand logo
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”

I dag är det för många helt orimligt att fira en jul utan ”Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul”. Det tecknade programmet har slagit rot i folksjälen och alla har fått sin personliga favorit.

Länge hade Arne Weise positionen som den evige julvärden. För många blev han ansiktet utåt för Kalle Anka på julafton och en trygg famn att luta sig mot mitt i julfirandet.

Annons
David Batra
David Batra fick äran att tända ljuset i SVT förra året. Anders Wiklund/TT

David Batra senaste julvärden

Stafettpinnen lämnades över till Lotta Bromé. SVT bytte i samband med Arnes sorti strategi och har efter det tagit in nya julvärdar varje år, något som varje år skapat stor hype.

I fjol var det komikern David Batra som fick sitta i studion, ta fram tändsticksasken, skaka fram en liten eldpinne och omsorgsfullt dra längs askens sträva yta för att tända den.

Sen var det bara veva igång Kalle Ankas jul, se Piff och Puff leka av sig, bevittna kärlekssagan mellan de fyrbenta pälsdjuren Lady och Lufsen och ta del av mössens sykunskaper i sagan om Askungen.

Annons

SVT:s trista besked

SVT annonserade David Batra som julvärd i november förra året – och även i år kommer alla som väntar på årets besked få vänta otåligt och det kommer dröja innan årets julvärd presenteras.

När Svensk Damtidning hör av sig till SVT bekräftar de misstankarna och ber att få återkomma senare.

”Vi återkommer när det är dags för presentation och innan dess har vi ingen information att ge”, skriver de i en kommentar.

Kalle Anka julafton
En familj tittar på "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul" som traditionsenligt sänds kl 15.00 på julafton. Pontus Lundahl/TT

Foto: TT

Annons