Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tilde de Paula träder fram med problemet – efter omtalade kärleksuppbrottet

24 aug, 2024, 08:00
Tilde de Paula Eby
Vi är vana att se Tilde de Paula med ett stort leende på läpparna men sanningen är att även hon upplevt hjärtesorg. Här är hennes egna ord om den plötsliga kärleksuppbrottet.
Annons
Runar Sögaards okända hjärtesorg med Tilde de PaulaBrand logo
Runar Sögaards okända hjärtesorg med Tilde de Paula

Tilde de Paula, 51, har jobbat i tv-branschen i nära 30 år vilket också innebär att vi fått följa henne genom olika skeenden av livet.

Ja, från den ambitiösa journalisten som började jobba med underhållningsprogrammet Måndagsklubben till den etablerade programledare hon är i dag, som är ansiktet utåt för Efter fem.

Och även privat har Tilde varit med om mycket, inte minst när det kommer till kärlekslivet. Hon har haft flera publika uppbrott som hon även själv kommenterat.

Tilde de Paula träder fram med problemet

Tilde har fyra barn med tre olika män och uppbrotten från sina barns pappor har hon beskrivit som något av det svåraste hon varit med om.

– De tuffaste matcherna i vuxen ålder måste ändå vara de, när man fått barn med en människa och den relationen inte fungerar. Separationerna har ju så klart varit skitjobbiga, sa Tilde när hon gästade Renées brygga 2021.

Annons

Sina första söner, Elian, 24, och Zion, 23, fick Tilde med Daniel Möllberg, 52.

De träffades när Tilde spelade in reseprogrammet "När och Fjärran" och senare skulle de jobba med Nyhetsmorgon ihop, men 2004 var deras kärlekssaga plötsligt över.

Då hade paret varit ihop i fem år och Tilde var inte rädd för att sätta ord på vad hon trodde var problemet:

– Man ska vara ambitiös och klara jobbet, barn och förhållandet. Då blir det lätt att relationen hamnar på tredje eller fjärde plats. Men jag beundrar alla som får det att funka, sa hon då till Aftonbladet.

Tilde de Paula: "Ville att det skulle funka"

Men nästa kärlek väntade bara runt hörnet för Tilde. Snart träffade hon Fredrik Bjuhr, 55, och 2005 kunde de välkomna dottern Naemi till världen.

Annons

Men det blev en kort kärlekshistoria. När Naemi var ett halvår stod det klart att Tilde och Fredrik bestämt sig för att gå skilda vägar.

– Jag tycker att jag gjorde mitt bästa bägge gångerna, och jag ville att det skulle funka, men det gjorde det inte, sa programledaren då i Mama.

Så Tilde hade två kraschade kärleksrelationer i bagaget när hon till slut träffade musikern Thomas de paula Eby, 44, – och det sa "klick".

Tilde de Paula och Thomas de Paula Eby ler mot kameran
Tilde de Paula Eby hittade till slut rätt i Thomas. Foto: Charlotte Brunzell/TT

2011 fick de sonen Ilyah, snart 13, ihop och 2012 gifte de sig – och på den vägen är det. I dag har Tilde en fin relation till alla sina barns pappor:

– Jag har en bra relation med alla barnens pappor. Fokus är ju barnen. Det är det vi har gemensamt och alla vill att det ska vara så bra som möjligt. Och jag välkomnar bonusmamma till barnen med öppna armar, har Tilde sagt till Hälsoliv.

Foto: TT

Annons