Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tittarilska efter scenerna i TV4 – har fått nog av beteendet: "Blir spyfärdig"

01 okt, 2024, 05:00
Rania Shemoun Olsson och Martin Järborg
Nyhetsmorgon-sändningen rör upp starka känslor – allt efter den älskade profilens ord.
Annons
Anders Pihlblads kryptiska besked om Victoria i TV4 – och förändringarna i NymoBrand logo
Anders Pihlblads kryptiska besked om Victoria i TV4 – och förändringarna i Nymo

Nyhetsmorgon är programmet som varvar allvar med underhållning, och utöver alla färgglada programledare tar många älskade profiler också regelbundet plats i studion.

En av dessa är hundexperten Frederik Steen som under förra måndagen dök upp med lille valpen Tore i studion – till mångas glädje.

Men våra fyrbenta vänner är också ett ämne som engagerar. Det blir tydligt efter Frederiks ord – som rör upp starka känslor hos Nyhetsmorgons tittare.

Hårda orden i Nyhetsmorgon

I sändningen diskuterar Frederik vett och etikett för hundägare - i ledning av Rania Shemoun Olsson och Martin Järborg som rattar sändningen - och hundexperten är inte rädd för att sticka ut hakan.

Annons

Ett ämne han berör som rört diskussioner i Nyhetsmorgons kommentarsfält är att koppla eller inte koppla sina hundar. Och Fredrik är tydlig med var han står:

– Det som stör mig absolut mest är de som inte visar hänsyn till andra människor på promenader, det vill säga de som har sin hund lös. Där kan jag bli riktigt provocerad, då har jag lust att applådera "wow, vad coolt, du kan gå med din hund lös", säger Fredrik.

Han fortsätter:

– Även fast jag kan gå med mina hundar lösa kanske den jag möter är rädd eller osäker. Så det tycker jag är en grej: koppla hunden.

Inslaget väcker ilska

Något som alltså är självklart för Fredrik själv, men i kommentarsfältet på Nyhetsmorgons Instagram kan man se att det är en vattendelare:

Annons

"Till alla er som är rädda för hundar: gå i terapi", skriver en person.

"Så trött på hur strikt det är i Sverige. Det ska kopplas, stängslas och begränsas in absurdum oavsett hur väluppfostrad hunden är. Blir spyfärdig på alla pekpinnar", skriver en annan.

"Wow, många kränkta hundägare här ser jag. Det spelar ingen roll hur mycket pli ni säger att ni har på era pälsisar. Det finns ingen som kan säga att de har 100% koll på sin hund", skriver en tredje.

"Jag avskyr lösspringande hundar, min hund gillar nästan inga hundar, jag är livrädd", skriver en fjärde.

Ja, just det här med koppel är alltså en het potatis. Men om man lyssnar på Fredrik, då ska hunden alltså vara kopplad!

Foto: Skärmdump TV4

Annons