Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tittarna i tårar efter dramat med Matilda Boza i tv – sker i direktsändning

18 sep, 2024, 07:00
Matilda Bozas agerande i TV4 lämnar tittarna i känslokaos.
Annons

Många är så måna om att följa händelserna i TV4:s Nyhetsmorgon att de ställer sitt alarm kvällen innan. De kan helt enkelt inte tänka sig en morgon utan lite sällskap av kanalens profiler, samtidigt som de avnjuter dagens första kopp kaffe.

5 saker du inte visste om Matilda BozaBrand logo
5 saker du inte visste om Matilda Boza

Programledarna är också otroligt samspelta. Det spelar ingen roll vem de jobbar med, jobbet utförs ändå och likt ett självspelande piano ror de i gemensam skuta sändningen i hamn.

Så när Jenny Strömstedt kände sig lite krasslig i samband med lördagens sändning, valde hon att ropa in sin kollega Matilda Boza som snabbt införskaffade sig i studion för att hjälpa till.

Annons

Matilda Bozas egna ord

Jenny förklarade kort att hon drabbats av någon halsbakterie, att Matilda kallats in hastigt för att hjälpa henne när rösten orsakade oreda och att de utfört röstövningar inför sändningen.

– Vi har kört mycket röstövningar innan programmet började. Men nu tycker jag det låter bra ändå, sa Matilda Boza och fick medhåll av Jenny Strömstedt:

– Precis. Fullt frisk i övrigt och jag är så glad för det här ger mig chansen att få sända television tillsammans med Matilda. Det har vi drömt om länge.

”Mina ögon vattnas”

För Matilda var det extra stort att få programleda en sändning tillsammans med en så erfaren profil som Jenny. När allt var avklarat gjorde hon high-five med sin kollega och strålade.

Annons

I kanalens kommentarsfält var det flera tittare som var berörda av att se det nya programledarparets briljans i sändning. För vissa blev det till och med tårar.

”Min empati för Jenny är 10 av 10. Hjälpsamheten från dig Matilda Boza får mina ögon att vattnas. Vackert och kärleksfullt!”, skriver en person.

”Ett nytt succépar är fött i Nyhetsmorgon”, skriver en annan.

Matilda Boza
Matilda Bozas agerande i Nyhetsmorgon fick tittarna att tåras. Karin Törnblom/TT

Foto: TV4/Instagram

Annons