Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

TV4:s abrupta beslut för Jenny väcker ilska – efter alla uppskattade år i rutan

18 sep, 2024, 05:30
Jenny Strömstedt
Jenny Strömstedt är en stor favorit i Nyhetsmorgon – men efter hennes senaste sändning säger flera att hon borde lämna studion.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Jenny Strömstedt, 52, har jobbat på Nyhetsmorgon i 19 år och har blivit omåttligt populär på vägen.

Ja, varje gång Jenny dyker upp i rutan översvämmas hon med kärlek på sociala medier. Men efter hennes senaste sändning är det en annan ton.

Flera tittare är chockade över vad de ser – och uppmanar Jenny att inte vara med i programmet.

Annorlunda sändning med Jenny

Nu för tiden rattar Jenny allt som oftast lördagarna i Nyhetsmorgon själv, men i den senaste sändningen får hon oväntad uppbackning.

Vid Jennys sida är nämligen en bekant person – Matilda Boza, 32, som vi snart får veta har blixtinkallats till programmet. Ett abrupt beslut från TV4:s sida för att göra sändningen så bra som möjlig.arför behövs då detta? Jo, Jenny vaknade upp med en röst som krånglade, och då var kollegan så snäll att ställa upp:

– Det känns lite ensamt i studion ibland så jag har Matilda med mig idag. Det har också lite med min bristande röstkvalitet att göra, det hände någonting i natt, förklarade Jenny i samband med sändningen.

Annons

Så Jenny och Matilda tog sig igenom lördagens sändning tillsammans, vilket lämnade flera rörda i kommentarsfältet.

Tittare upprörda efter Jennys beslut

Men det är också flera som reagerar på att Jenny låter sjuk – och att hon då inte bör jobba:

"Älskar Jenny men idag borde hon varit hemma jobbigt att lyssna på den hesa rösten o smitta 2a onödigt..", skriver en person.

"Detta sänder helt fel signaler till folk ute i stugorna. Rösten är hennes arbetsredskap och den är trasig!", skriver en annan.

"Har ni funderat på vilken smittorisk ni utsätter gäster och medarbetare för? Känns inte som ett bra exempel att sätta i dessa tider. När man är sjuk ska man hålla sig hemma för sin skull och andras", skriver en tredje.

Så kritikerna tycker att Jenny borde lämnat programmet i förmån för att vila. Jenny själv intygar dock att hon mådde bra nog att genomföra sändningen:

"Tack för omtanken. Mår bra dock och har ej covid. 🥰", svarar Jenny en orolig tittare i kommentarsfältet.

Foto: Skärmdump TV4

Annons