Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tittarna reagerar kraftigt – efter Erik Videgårds beteende i tv: ”Trodde han blivit tillsagd!?”

14 okt, 2024, 08:08
Tittarna är inte nöjda med bilderna på Erik Videgård i Nyhetsmorgon.
Annons
5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Erik Videgård har seglat upp och blivit hela Sveriges favoritkock. Med sin kulinariska kunskap vägleder han tittarna i Nyhetsmorgon, berättar hur de ska bete sig i köket, hur man använder köksredskap korrekt och vilka redskap som är totalt onödiga.

Den berömda vitlökspressen har fått sig en stor slev kritik. Erik har pedagogiskt, men väldigt bestämt, sagt att det är en meningslös uppfinning och demonstrerat sitt ogillande genom att sula en vitlökspress i Nyhetsmorgons soptunna.

– När man pressar vitlöken frigörs svavelämnen. Det luktar och smakar svavel. Om du använder ett rivjärn får du drag i vitlökssmaken, hävdar Erik.

Erik Videgård
Kocken Erik Videgård har koll på sina knivar i köket. LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Eriks knivskarpa ord

Eriks kritik slutar inte där, nej nej. Han har åsikter om flera saker i köket, bland annat att man aldrig ska grilla hamburgare.

Annons

– Nu pratar vi en livssanning här. Därför att det är färs, och färsen har fett, och lägger du fett över en öppen eld då smälter fettet.Och vad händer när fettet rinner ur hamburgaren? Det är bara köttfibrerna kvar. Köttfiber är torra. Det här vet 14-åringar från Luleå till Ystad, säger Erik Videgård i Morgonpasset i P3.

I Eriks värld är det också högst förbjudet att diska sina köksknivar i diskmaskin.

– Man får slöa och fula knivar. Man ska handdiska knivarna, det gör du direkt efter att du har använt dem. Diska, torka och häng dem i en magnet på väggen eller i ett knivställ. Inte i en låda tillsammans med andra knivar för då ligger de och skaver mot varandra, säger han till Godare.

Tittarilska efter Eriks beteende

Ja, Erik har mycket åsikter och räds inte för att komma med kritik. Samtidigt har han som offentlig tv-kock själv blivit kritiserad för sitt beteende i köket, något som nu lyfts upp igen efter hans gästspel i Nyhetsmorgon under söndagen.

Annons

Då var det kyckling på agendan. Erik, som tycks vara extra kunnig på den sortens fågelrätter, tog ledigt ut kycklingen från ugnen och började förbereda rätterna som om han inte gjort annat.

När han plockade ut kycklingen kunde man se att det hängde ett armband runt hans handled. Smycken i köket är i restaurangvärlden ett big no no, och Erik har tidigare fått kritik för att han just bär smycken när han lagar mat i TV4.

I kanalens kommentarsfält är det nu återigen tittare som reagerar på hans beteende i köket.

”Och smycken på sig. Trodde han var tillsagd om det”, skriver en person på Instagram.

Eriks svar på kritiken

Erik Videgård är sedan tidigare medveten om kritiken. För Svensk Damtidning har han berättar hur han ser på saken och varför han bär ringar i TV4-köket.

– Det vi håller på med på Nyhetsmorgon är hemmamatlagning. Det har ingenting med restaurangmatlagning att göra. Jag vet inte hur många som tar av sig armband, klockor, ringar, desinficera händerna, sätter upp håret när man lagar vardagsmiddag hemma, säger han.

Foto: TT/TV4/Instagram

Annons